Nuori kiihdytti poliisia pakoon koulun pihan läpi – paikalla runsaasti lapsia ja nuoria

Poliisi kertoo, että nuori oli määrätty väliaikaisen ajokieltoon, moposta oli poistettu rekisteritunnus ja mopo oli määrätty katsastettavaksi. (Kuvituskuva Dreamstime)

Kuljettaja menetti lopulta mopon hallinnan ja suistui ojaan.

LIIKENNETURVALLISUUS Nuoren epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja ajoneuvorikkomukseen Joensuun Hammaslahden keskustassa tiistaina kello 14.50.

Poliisi oli havainnut Hammaslahden keskustassa skootterimallisen mopon, joka oli ajanut kiihdyttäen koulun piha-alueen läpi havaittuaan poliisiauton. Koulun pihalla oli ollut tapahtuma-aikaan runsaasti lapsia ja nuoria koulun päättymisen aikaan. Poliisi oli tehnyt havainnon kyseisen mopon ajavan Pyhäseläntietä Lappeenrannantien suuntaan, jolloin poliisiautoon oli kytketty päälle hälytysvalot ja pysäytysvalo.

Mopoilija oli kuitenkin kiihdyttänyt vauhtiaan ohittaen samaan suuntaan ajavia autoja, kääntyvä henkilöauto joutui myös hiljentämään nopeuttaan välttääkseen törmäyksen mopoilijaan. Mopoilija ei ollut edelleenkään noudattanut poliisin antamaa pysäytysmerkkiä.

Mopoilija oli jatkanut ajoaan Lappeenrannantien yli Kiihtelystietä kohti Kiihtelysvaaraa huomattavalla ylinopeudella yrittäen kääntyä Kiveläntielle, jolloin hän oli menettänyt mopon hallinnan ja suistunut ojaan, mopon kaatuessa ojan pohjalle. Mopoilija ei ollut loukkaantunut tieltä suistumisessa.

Itä-Suomen poliisi kertoo, että nuori oli määrätty väliaikaisen ajokieltoon, moposta oli poistettu rekisteritunnus ja mopo oli määrätty katsastettavaksi. Mopon rakenteellista nopeutta oli muutettu siten, että sen katsotaan oleva moottoripyörä. Kuljettajalla oli vain mopon kuljettamiseen vaadittava ajo-oikeus.

Lue myös: Kaksi sähköpotkulautailijaa onnettomuudessa – kumpikin puhalsi törkeät lukemat alkometriin

Kommentoi Facebookissa