Glen Kamaralle karmaiseva pettymys – ei päässyt harvalukuiseen suomalaiskerhoon

Glen Kamara taistelee pallosta Eintracht Frankfurtin Sebastian Roden kanssa. (Kuva AOP).

Glen Kamaran edustama Glasgow Rangers hävisi Eurooppa-liigan finaaliottelun Eintracht Frankfurtille rangaistuspotkukilpailussa.

JALKAPALLO Eintracht Frankfurt voitti Eurooppa-liigan mestaruuden kukistettuaan Sevillassa keskiviikkona pelatussa finaalissa Glasgow Rangersin. Jatkoajan jälkeen tilanne oli 1-1 ja Frankfurt veti pidemmän korren rangaistuspotkukilpailussa.

Rangersissa lainalla oleva Aaron Ramsey oli rankkarikisan ainoa epäonnistuja. Ratkaisevan pilkun ampui Frankfurtille Rafael Borre.

Frankfurt pääsi juhlimaan eurooppalaisen cup-kilpailun voittoa toisen kerran. Se oli voittanut UEFA Cupin, Eurooppa-liigan edeltäjän, vuonna 1980.

Rangersin viimeisimmästä euromestaruudesta on kulunut 50 vuotta. Se oli voittanut Cup-voittajien Cupin vuonna 1972. Tappio rankkarikisassa olikin joukkueelle karmaiseva pettymys.

Rangersin tappio merkitsi myös, ettei suomalaispelaaja saanut juhlia mestaruutta. Rangersia edustaa Suomen maajoukkuepelaaja Glen Kamara.

Kamara oli Rangersin avauksessa ja pelasi hyvän ottelun. Hänellä oli ottelun lopussa puolittainen paikka, mutta hän ei onnistunut maalinteossa. Varsinaisen peliajan jälkeen Kamara otettiin vaihtoon.

Kamara ei siis päässyt liittymään harvalukuisten suomalaisten eurocup-voittajien seuraan. Suomalaisista eurocupin ovat voittaneet Petri Tiainen, Jari Rantanen, Jari Litmanen sekä Sami Hyypiä.

Tiainen voitti Ajaxissa Cup-voittajien Cupin 1987 ja Rantanen juhli samana vuonna IFK Göteborissa UEFA Cupin mestaruutta. Litmanen voitti Mestareiden liigan Ajaxissa 1995 ja Hyypiä Liverpoolissa 2005.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: KuPS jyrää Veikkausliigan kärjessä

Kommentoi Facebookissa