KuPS jyrää Veikkausliigan kärjessä

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

KuPS voitti Oulussa 3-0. HJK voitti Lahdessa kotijoukkueen oman maalin myötä 3-2.

JALKAPALLO Kuopion Palloseura oli tyly vieras Oulussa tiistaina. KuPS voitti AC Oulun maalein 3-0 ja jatkaa sarjataulukon kärjessä.

KuPSin päävalmentaja Simo Valakari oli joukkueensa esitykseen tyytyväinen.

– Kauden paras pelimme. Asiat, joita teimme kentällä niin pallon kanssa kuin puolustussuuntaan, olivat todella korkealla tasolla 90 minuutin ajan. Teimme hienoja maaleja ja pidimme Oulun käytännössä pois kaikilta vaarallisilta paikoilta. Pystyimme kontrolloimaan pelin tempoa, Valakari sanoi Veikkausliigan nettisivujen mukaan

KuPS on ainoa joukkue Veikkausliigassa, joka tällä kaudella ei ole hävinnyt vielä otteluakaan.

– Oli tietty rauhallisuus meidän pelaamisessa. Menimme oikeaan aikaan eteenpäin tietyiltä paikoilta. Jopa meikäläinen pystyi vähän nauttimaan, Valakari virnisti.

HJK on sarjassa toisena tasapisteissä KuPSin kanssa voitettuaan tiistaina vierasottelussa FC Lahden 3-2. Lahti teki lopussa oman maalin.

– Luotimme omaan tapaamme pelata. HJK:ta vastaan pitää pystyä pitämään palloa ja pitää pystyä pitämään Klubi irti pallosta. Osittain onnistuimme siinä, osittain emme. Johtomaalimme tuli ihanaan paikkaan, mutta toisen jakson alussa olimme huonoja ja Klubi sai tehtyä kaksi maalia. Meidän pitää käyttää maalipaikkamme paremmin. HJK ei tarvitse extra-apuja, kommentoi Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli.

– Pääsimme vielä tasoihin ja joukkue halusi voittaa. Sitten he saivat maalin. Olen pettynyt tulokseen ja tietyt virheet pitää saada pelistämme pois, Zeneli jatkoi.

HJK on pelannut yhden ottelun KuPSia enemmän. Käytännössä HJK on siis takamatkalla.

Rahakkaan SJK:n kausi Valkeakoskella heikohkosti joukkueen jäätyä Hakan vieraana 1-1 -tasapeliin. Haka on sarjassa seitsemäntenä ja SJK on sijalla 11 eli toiseksi viimeisenä.

Haka on aloittanut kautensa odotetunlaisesti. SJK on sarjan merkittävin alisuorittaja.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukki sivusi Valioliigan ennätystään

Kommentoi Facebookissa