Leijonat ei masentunut tappiosta – ”Ei se nyt ihan huono meiltä ollut”

Jukka Jalonen on valmentanut Leijonia kolmella eri vuosikymmenellä. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Ruotsi-ottelu olisi ollut voitettavissa, mutta Leijonien leirissä ei oltu pelin jälkeen masentuneita.

JÄÄKIEKKO Ruotsi otti voiton Leijonista MM-kisoissa Tampereella lukemin 3-2. Tiukan matsin ratkaisu nähtiin vasta voittolaukauskisassa.

Olympiakultamaalivahti Harri Säteri joutui antautumaan kolmesti. Varsinaisella peliajalla Säteri päästi kaksi maalia ja rankkarikisassa yhden Ruotsin voittaessa lukemin 3-2.

– Ei se mun mielestäni nyt ihan huono meiltä ollut. Vähän ehkä jäätiin telineisiin alussa, eikä saatu ihan sellaista terävyyttä, mitä olisi pitänyt. Toka erä oli tosi hyvä ja kolmannessa erässä olisi pitänyt olla vähän tylympi, summasi Säteri ottelun Sport Contentille.

– Tiukkoja pelejä nää on. Ruotsikin oli hyvä tänään, Säteri jatkoi.

Adam Larsson yllätti Säterin ensimmäisessä erässä vanhanaikaisella. Säteriä tapahtunut jopa huvitti.

– Kyllä yllätti. Harvemmin se tota kautta takanurkkaan menee. Tosi hienosti kaveri kyllä käänsi. Pitää katsoa videoita ja analysoida, ja ottaa ensi kerralla kiinni, Säteri sanoi.

Kolmannessa erässä Ruotsin Joel Kellman ohjasi maalin edestä tasoituksen.

– Mä jäin siinä vähän syöttömaskiin. En nähnyt ollenkaan sitä levitystä. Olin siinä vaiheessa jo myöhässä. Pääsi vissiin ohjaamaan siitä maalin edestä. Oli torjuttavissa ja ei, Säteri sanoi 2-2 -maalista.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen korosti, että ottelu olisi ollut voitettavissa.

– Tasainen peli. Alussa oltiin ehkä hermostuneita, mutta toka erä oli hyvä. Olihan meillä nyt enemmän paikkoja tehdä kuin kaksi maalia. Vähän tehottomia oltiin. Tiukka peli. Ei siinä sen kummempaa, summasi Jalonen.

Kysymyksen Ruotsin vanhanaikaisella syntyneestä avausmaalista Jalonen kuittasi hymähdyksellä.

– Mitäs siitä pitäisi sanoa? Noh, niitä tulee ja menee välillä maaliin.

Toisessa erässä Suomi siirtyi harvinaisella maalilla johtoon. Puolustaja Sami Vatanen nousi maalille ja laittoi sisään pakkiparinsa Mikko Lehtosen syötöstä.

– Se oli ihan hieno. Pojilta komea kuvio ja hieno maali, Jalonen hehkutti.

Leijonilla oli ottelussa ketjumuutoksia, kun Saku Mäenalanen oli pelikiellossa. Jalosen mukaan se ei vaikuttanut otteisiin.

– En mä osaa sanoa. Niitä joutuu muokkaamaan välillä joka tapauksessa. Eihän ne mihinkään kiveen ole hakattu, että jollain ketjulla mennään. Ei sillä mun mielestäni ole merkitystä.

Jalonen antoi ymmärtää, ettei esitys Suomelta huono ollut. Tulosta on turha murehtia sen enempää.

– Tappiosta pitää oppia. Katotaan, mitä pitää parantaa, ja miten mennään eteenpäin. Ei tähän liikaa pidä jäädä tähän yhteen otteluun. Oltaisiin ihan hyvin voitu voittaakin. Nyt kävi näin. Ei se sen kummempaa.

Leijonat saattoi menettää tappionsa myötä lohkovoiton, mutta Säterin mielestä turnaus on edennyt ihan hyvin.

– Alkusarjaa mennään vielä ja paljon on sitäkin vielä jäljellä. Otetaan hyvät asiat mukaan ja mennään eteenpäin.

Seuraavan ottelunsa Suomi pelaa perjantaina Britanniaa vastaan. Sen jälkeen alkulohkossa tulevat vastaan lauantaina Itävalta ja tiistaina Tshekki.

Teksti Otto Palojärvi, Tampere

Lue myös: Vielä yksi vahvistus tuli NHL:stä – Leijonien MM-ryhmä nyt valmis

Kommentoi Facebookissa