Miesporukka tehtaili rikoksia urakalla – 25 syytekohtaa petoksista rahanpesuun ja huumeisiin

Kymmenen miehen porukasta syyttäjä vaatii useimmille ehdotonta vankeusrangaistusta. (Kuvituskuva Fotolia)

Käyttämällä toisten henkilöiden verkkopankkitunnuksia oli tehty tilisiirtoja 123 117 euron arvosta.

RIKOSSARJA Kymmenen miehen porukka tehtaili Tampereen suunnalla syytteen mukaan peräti 25 rikosta. Joukossa on muun muassa maksuvälinepetoksia ja törkeää rahanpesua.

Törkeimmästä päästä on nippu maksuvälinepetoksia. Syytteen mukaan rikolliset olivat käyttäneet toisten henkilöiden verkkopankkitunnuksia ja tehneet tilisiirtoja 123 117 euron arvosta. Kun rikoksella hankittuja rahoja oli siirretty yksistä taskuista toisiin taskuihin, tuli rikoksen nimikkeeksi törkeä rahanpesu. Syyte rahanpesusta luettiin usealle.

Liikenteessäkään ei käyttäydytty moitteettomasti. Syytteitä luettiin liikenneturvallisuuden vaarantamisista, useista rattijuopumuksista ja ajo-oikeudetta ajosta. Yksi syytetty lähti autolla poliisia pakoon ja ajoi 40-60:n rajoitusalueella 100-140 km/t nopeutta. Syyte tuli törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Myös huumeet olivat mukana kuvassa. Useita syytteitä paukkui huumausainerikoksista. Oli käytetty muun muassa amfetamiinia ja metamfetamiinia. Lisäksi listalta löytyy varkauksia, varkauden yrityksiä ja kätkemisrikoksia. Jutussa on 11 asianomistajaa.

Kymmenen miehen porukasta syyttäjä vaatii useimmille ehdotonta vankeusrangaistusta. Muutamalle riittäisi sakko. Joillain on rikosmenneisyyttä entuudestaan. Syyttäjän mukaan se on muutaman kohdalla rangaistuksen koventamisperuste.

Lue myös: Snuff-elokuva innoitti – mies teki murhan ja kuvasi videon

Kommentoi Facebookissa