Snuff-elokuva innoitti – mies teki murhan ja kuvasi videon

Syyttäjä vaatii tuttavansa puukottaneelle 36-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. (Kuvituskuva Fotolia)

Mies murhasi kaverinsa jouluyönä iskemällä tätä veitsellä kolme kertaa kaulaan ja neljä kertaa rintaan.

MURHA Niin sanottu snuff-elokuva innoitti 36-vuotiasta miestä. Snuff-elokuvassa tehdään murha oikeasti. Mies murhasi kaverinsa jouluyönä, kuvasi teostaan videon ja lähetti sen eteenpäin. Syyttäjä vaati tekijälle elinkautista vankeusrangaistusta.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa käsiteltävän tapauksen syytetyllä 36-vuotiaalla miehellä on poikkeuksellisen synkkä rikoshistoria. Tammikuussa 2008 hän puukotti ystävänsä hengiltä ja sai yhdeksän ja puolen vuoden tuomion taposta. Muitakin rikoksia käräjien papereista löytyy.

Jouluyönä 2021 mies murhasi kaverinsa iskemällä tätä sahateräisellä veitsellä kolme kertaa kaulan alueelle ja neljä kertaa rintaan Akaassa. Kolme iskua osui sydämeen ja aiheutti miehen kuoleman.

Ennen tekoa mies lähetti kaverilleen viestejä, joissa hän viittasi snuff-elokuvaan. Noissa elokuvissa murhataan henkilö oikeasti. Mies viestitti, että tulossa on sellainen elokuva, jossa hänen seurassaan oleva henkilö tapetaan. Noin 6–7 tuntia viestien lähettämisen jälkeen mies iski sängyssä ollutta kaveriaan veitsellä kaulan ja rinnan alueelle ja aiheutti tämän kuoleman.

– Tappo on tehty erityisen raa´alla ja julmalla tavalla lyömällä veitsellä päihtymyksestä johtuen puolustuskyvytöntä henkilöä, sanoi syyttäjä.

Puukottaja kuvasi teostaan kolme videota ja lähetti niistä yhden eteenpäin tuttavalleen. Syyte tuli myös hautarauhan rikkomisesta. Tekonsa jälkeen mies käsitteli ruumista pahennusta herättävällä tavalla, kuvasi videon ja lähetti sen yhdelle henkilölle.

Yhdelle henkilölle luettiin syyte törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämisestä. Hän tiesi, että henkirikos on tekeillä, mutta ei ilmoittanut siitä poliisille.

Tuttavansa puukottaneelle 36-vuotiaalle miehelle syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta murhasta.

Lue myös: Vuosi vankeutta – nainen raiskasi auton takapenkillä olleen teinitytön

Kommentoi Facebookissa