Nuori mies loukkaantui vesijettionnettomuudessa – ”Harvalla riittävät taidot kovassa vauhdissa”

Moni vesijettien vuokraaja ei ymmärrä, että niillä voi saada aikaan vakavaa vahinkoa. (Kuvituskuva Fotolia)

Vesijetin kyydissä oli kaksi henkilöä, kun se kaatui ajettuaan kovaa vauhtia aaltoon.

ONNETTOMUUS Helsingin poliisi kertoo, että kahta henkilöä kuljettanut vesijetti kaatui kovassa vauhdissa Vasikkasaaren itäpuolella. Onnettomuus tapahtui veneväylän vierellä, Vasikkasaaren ja Koivusaaren välissä.

Vesijetti kaatui ajettuaan kovaa vauhtia aaltoon. Molemmat kyydissä olleet sinkoutuivat veteen ja toinen loukkaantui. Hänet on toimitettu sairaalahoitoon.

Pelastustehtävää johti Merivartiosto ja poliisi tutkii tapausta muun muassa liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Vastaavia läheltä piti -tilanteita on ollut viime viikkoina Helsingin vesialueilla myös useita muita.

Poliisi muistuttaa, että vesillä liikkuessa turvallisuudesta ja vesiliikennesäännöistä on pidettävä huolta. Moni vesijettien vuokraaja ei ymmärrä, että vesiliikenneajoneuvot eivät ole leluja, vaan niillä voi saada aikaan vakavaa vahinkoa.

− Vesijetit ovat äärimmäisen tehokkaita ja niillä pääsee todella kovaa. Harvalla riittävät taidot niiden kuljettamiseen kovassa vauhdissa ja tilanteet ovat hengenvaarallisia, ylikonstaapeli Panu Kanniainen venepoliisista muistuttaa.

Vesillä liikkuvat viranomaiset ovat tilanteesta hyvin huolissaan.

− On vain ajan kysymys, milloin vastaavissa onnettomuuksissa käy pahin mahdollinen, Kanniainen sanoo.

Lue myös: Merivartiosto haluaa muistuttaa muutamasta tärkeästä asiasta veneillessä – ”Et ole vesillä yksin”

Kommentoi Facebookissa