Nuori mies tilasi huumeita väärillä osoitetiedoilla – vastaanotti paketit työpaikassaan kuljetusliikkeessä

Tulli takavarikoi esitutkinnan aikana lähes 600 grammaa kidemäistä MDMA:ta eli ekstaasia.

Tulli takavarikoi esitutkinnan aikana muun muassa lähes 600 grammaa kidemäistä MDMA:ta eli ekstaasia. (Kuva Tulli)

Tulli takavarikoi suuren määrän levitykseen tarkoitettuja huumausaineita sekä käteistä rahaa.

HUUMAUSAINEET Tulli on paljastanut laajan ja pitkäkestoisen huumausaineiden maahantuonnin ja levityksen Pohjois-Suomessa. Takavarikoitujen ja levitykseen päätyneiden huumausaineiden katukauppa-arvo on yhteensä yli 300 000 euroa.

Tullin esitutkinnan mukaan epäiltynä on nuorehko suomalainen mies, joka tilasi Suomeen posti- ja kuriirilähetyksinä huumausaineita vuosina 2017–2018. Huumausaineiden tilaamisessa ja vastaanottamisessa epäilty hyödynsi työpaikkaansa kuriirilähetyksiä jakelevassa kuljetusliikkeessä, tilaamalla huumausaineita väärillä nimi- ja osoitetiedoilla ja vastaanottamalla lähetykset itse työpaikkansa kautta. Huumausaineiden hankintaan epäilty oli käyttänyt virtuaalivaluuttaa kymmeniä tuhansia euroja.

Tulli takavarikoi esitutkinnan aikana yli 1 600 grammaa amfetamiinia, lähes 2 000 grammaa marihuanaa, lähes 600 grammaa kidemäistä MDMA:ta eli ekstaasia, ja noin 2 500 ekstaasitablettia. Lisäksi Tulli takavarikoi epäillyn hallusta tuhansia huumausaineiksi luokiteltuja lääkevalmisteita ja yli 14 000 euroa käteistä rahaa.

Tullin esitutkinnan mukaan takavarikoitujen huumausaineiden lisäksi levitykseen Pohjois-Suomen alueelle on päätynyt lähes 14 kiloa marihuanaa ja noin 50 000 huumelääketablettia. Esitutkinnan perusteella epäilty on saanut huumausainekaupoista huomattavaa rikoshyötyä.

Tullin esitutkinnan aikana on ollut pidätettynä yksi henkilö, joka on edelleen vangittuna. Tulli on tutkinut tapausta törkeänä huumausainerikoksena. Tapaus siirtyy vuoden 2018 aikana Oulun syyttäjänvirastoon syyteharkintaan.

Lue myös: Tulli paljasti Subutex-huumelääketablettien levitystoiminnan – useita salakuljetusmatkoja ulkomaille

Kommentoi Facebookissa