Tulli paljasti Subutex-huumelääketablettien levitystoiminnan – useita salakuljetusmatkoja ulkomaille

Tulli takavarikoi epäillyn matkalaukusta salakuljetettuja Subutex-tabletteja.

Tulli takavarikoi epäillyn matkalaukusta salakuljetettuja Subutex-tabletteja. (Kuva Tulli)

Epäilty pysäytettiin lentoasemalla hänen saapuessa Ranskasta Espanjan kautta Suomeen.

HUUMEET Tulli on paljastanut noin 1 400 Subutex-huumelääketabletin salakuljetuksen. Salakuljetuksesta epäillyn epäillään levittäneen myös aiemmin noin 2 800 Subutex-huumelääketablettia Varsinais-Suomessa. Tulli on tutkinut tapausta useina törkeinä huumausainerikoksina ja huumausainerikoksina.

Tulli pysäytti syyskuussa Subutex-huumelääketablettien salakuljettamisesta epäillyn Helsinki-Vantaan lentoasemalla hänen saapuessa Ranskasta Espanjan kautta Suomeen. Tulli takavarikoi epäillyn matkalaukusta yhteensä noin 1 400 tablettia Subutexia. Salakuljetetut Subutexit oli tarkoitus levittää Varsinais-Suomen alueella, josta epäilty on kotoisin.

Tullin esitutkinnan mukaan epäillyn epäillään tehneen aiemmin useita vastaavanlaisia Subutex-huumelääketablettien salakuljetusmatkoja ulkomailta Suomeen ja levittäneen vuosina 2017 ja 2018 yhteensä noin 2 800 tablettia Varsinais-Suomessa. Epäillyn oli tarkoitus myydä syyskuussa Ranskasta Suomeen salakuljetetut Subutexit suoraan niitä käyttäville henkilöille.

Tullin takavarikoimien ja aiemmin levitettyjen noin 4 200 Subutex-huumelääketablettien katukauppa-arvo keskimääräisellä katukauppahinnalla laskettuna olisi ollut yhteensä noin 210 000 euroa. Suonensisäisesti käytettynä Tullin takavarikoimista ja levitykseen päätyneistä tableteista olisi saanut yhteensä noin 16 800 käyttöannosta. Subutex-huumelääketablettien vaikuttava aine on buprenorfiini ja Subutex on sen yleisin kauppanimi.

Tulli on tehnyt tapauksen esitutkinnan aikana yhteistyötä suomalaisten ja EU-maiden esitutkintaviranomaisten kanssa. Tapauksen esitutkinta on päättynyt ja se on siirtynyt syyteharkintaan Länsi-Suomen syyttäjänvirastoon.

Lue myös: Poliisipartio luuli pysäyttävänsä vain rattijuoppoa – paljastui tuhansien huumaavien tablettien myyntirinki

Kommentoi Facebookissa