Viime kauden finalistit avasivat Korisliigan – jännittävä trilleri ratkesi jatkoajan viimeisillä sekunneilla

Karhujen Michael Moser ratkaisi tasaisen ottelun viime kevään finaalivastustaja Salon Vilpasta vastaan.

Karhujen Michael Moser ratkaisi tasaisen ottelun viime kevään finaalivastustaja Salon Vilpasta vastaan. (Kuva AOP)

Hallitseva mestari Kauhajoen Karhu Basket kaatoi Salon Vilppaan runsaskorisessa ottelussa.

KORIPALLO Kauhajoen Karhu Basket ei antanut viime kevään finaalivastustajansa Salon Vilppaan maksaa kalavelkoja, kun joukkueet kohtasivat Korisliiga-kauden avausottelussa Kauhajoella. Karhu Basket ja Vilpas tarjosivat melkoisen trillerin, sillä kotijoukkue voitti vasta jatkoajan päätteeksi runsain koriluvuin 115–112, 102–102 (48–47).

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun molemmat joukkueet käyttivät vahvuuksiaan tehokkaasti hyväkseen. Vilpas luotti voimakkaasti heittovoimaansa, kun taas kotijoukkue taisteli etenkin hyökkäyspäässä irtopalloista valtavalla tahdolla.

Kauhajokelaisten käsiin tarttui lopulta peräti 23 hyökkäyslevypalloa, kun vierasjoukkueen puolustuslevypallosaldoksi jäi 25.

– On selvää, että 23 hyökkäyslevypalloa pitivät meidät pelissä mukana. Ylsimme myös aika kovaan fyysiseen peliin, joka oli peruja juuri päättyneistä europeleistä, kauhajokelaisluotsi Jussi Laakso mietti.

Vielä torstaina Pariisissa Mestarien liigan karsintoja pelannut Karhu Basket oli kotiparketillaan jopa hämmästyttävän tuoreen oloinen. Kuusi karsintaottelua 15 päivän aikana ei paljon joukkuetta hidastanut. Karhu Basket luottikin pitkälti yksilöidensä taitoon, sillä valmistautuminen Korisliigan avausotteluun oli miltei olematonta.

Jatkoajalla ottelun ratkaisijaksi nousi kotijoukkueen monipuolinen Michael Moser, jonka onnistunut kolmonen viime sekunneilla muistutti viime kevään Suomen mestaruuden ratkaissutta Greg Manganon vastaavaa suoritusta. Moser osoitti muutoinkin olevansa oiva pelimies, sillä 20 pisteen lisäksi Moser repi peräti 17 levypalloa.

Salon Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo oli tappiosta huolimatta hyvillä mielin.

– Jos joskus voi tappion jälkeen olla tyytyväinen, niin nyt. Ollaan aika vaiheessa vielä, vasta yksi päivä tällä joukkueella treeniä takana ja sarjan suosikki vieraissa vastassa. Valmentajana hyväksyy sen, että ei olla vielä samalla sivulla koko ajan.

Karhu Basketin kausi jatkuu lauantaina Uudenkaupungin Korihaiden vieraana, joten oranssipaidat saavat ansaitun viikon harjoitteluun ja lepäämiseen. Vilppaan ottelut jatkuvat jo torstaina, kun Saloon saapuu BC Nokia.

  • Lähde Suomen Koripalloliitto

Lue myös: Miten Lauri Markkasen peli muuttuu? – NBA-selostaja ennakoi tulevaa koripallokautta

Kommentoi Facebookissa