Miten Lauri Markkasen peli muuttuu? – NBA-selostaja ennakoi tulevaa koripallokautta

Kyynärpäänsä loukannut Lauri Markkanen on sivussa NBA-kauden ensimmäisistä otteluista.

Kyynärpäänsä loukannut Lauri Markkanen on sivussa NBA-kauden ensimmäisistä otteluista. (Kuva AOP)

Massaa hankkinut nuori suomalainen toivoo palaavansa entistä parempana kentälle.

KORIPALLO Suomalainen koripallokansa yhä totuttelee faktaan, että jälleen alkavan NBA-kauden yksi lupaavimpia ja kiinnostavimpia nuoria pelaajia on suomalainen. Lauri Markkanen loukkasi harjoituksissa oikean kätensä kyynärpään ja on sivussa 6–8 viikkoa, vaikka leikkausta ei vaaditakaan.

–  Se on pieni takaisku. Olen vain valmiina palaamaan takaisin töihin. Toivottavasti hieman parempana kuin mitä olen nyt, aina voi parantaa muita asioita, Markkanen totesi kotikaupunkinsa Chicago Tribune -lehdelle.

Ruudulle koripalloa selostava ja Ura Basketia Korisliigassa valmentava Kristian Palotie löytää tulevasta sesongista myös muita kiinnostavia näkökulmia.

– Mielenkiintoista on se, että todella moni kärkijoukkue ei ole vielä kasannut joukkuettaan valmiiksi. Uskon, että ennen kauden alkua tullaan näkemään vielä useita trade-yrityksiä, vaikka ne eivät kauppoihin johtaisikaan. Millä keinoin muut joukkueet lähtevät Golden Statea haastamaan? Se lienee mielenkiintoisin kysymys.

Hallitseva mestari Golden State Warriors lukeutuukin voittajasuosikkeihin jopa viime kautta vahvemmin. Joukkue vahvistui kesällä liigan suuriin tähtiin kuuluvalla sentteri DeMarcus Cousinsilla. Viekö Warriorsin materiaalinen ylivoima jo mielenkiintoa NBA:sta? Palotien mukaan kysymys olisi ollut aiheellisempi viime kaudella.

– En pidä sitä erityisen epätodennäköisenä, että Warriors häviäisi NBA:n finaaleissa Boston Celticsille, joka on aika jäätävän hyvä joukkue tällä hetkellä. Molemmissa joukkueissa on samantyyppisiä pelaajia, jotka pystyvät sekä heittämään että puolustamaan hyvin. Tämä vuosi on todennäköisesti vieläpä viimeinen Warriorsin ydinryhmälle, joten nuorella ja nälkäisellä Celticsillä on ehkäpä se paras sauma kaataa kylläinen hallitseva mestari, Palotie kertoo.

Suomessa on kauden alla hämmästelty uusiin mittoihin kasvanutta Lauri Markkasta. Paljon puhutut kahdeksan lisäkiloa eivät ole asiantuntijan mukaan kuitenkaan yksinkertainen käsite.

– Tärkeämpää on ottaa huomioon painonnousu viime syksystä tähän. Pelikauden aikana lukemat vaihtelevat ja kropan kehittäminen on mahdotonta, mikä johtaa väistämättä myös painon menettämiseen, Palotie muistuttaa.

– Kiistatta sitä lihasta on kuitenkin Laurin ympärille tullut. Sen avulla hän pystyy pelaamaan enemmän puhtaana sentterinä, joka venyttää kenttää ja luo tilaa muille pelaajille. Toinen asia, missä Laurin fyysinen vahvistuminen tulee varmasti näkymään, on puolustuspeli korin alla liigan vahvimpia pelaajia vastaan. Vahvempi Lauri antaa kaiken kaikkiaan enemmän mahdollisuuksia Bullsin pelaamiselle. Valitettavasti joukkueen materiaali ei vain päästä sitä vielä täysiin oikeuksiin.

Chicago Bulls kuuluukin kiinteästi yhä sarjan häntäpäähän, mutta minne seuran rakennusprojekti on matkalla?

– Suomalaisilta toivoisin nyt malttia Chicagon projektin kanssa. Joukkueessa alkaa olla niitä palasia, joita se tarvitsee ollakseen neljän vuoden päästä idän kärkijoukkueet haastava jengi. Loistava kärkivaraus Wendell Carter kesältä, joka yhdessä Laurin kanssa muodostaa vahvan ja modernin isojen pelaajien kaksikon. Olennaista on kuitenkin se, että nyt joukkueesta löytyy Kris Dunnin ja Zach LaVinen kaltaisia pelaajia, joiden voi olettaa pysyvän Bullsin rakennusprojektissa pidempään.

Uusi NBA-kausi alkaa lokakuun 17. päivä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa. Golden State Warriors lähtee Unibetin kertoimien valossa kauteen selvänä ennakkosuosikkina. Sen kerroin mestaruudelle on vain 1,50.

Chicagolle saa 301,00-kertoimen, mikä on viiden muun seuran kanssa jaetusti kuudenneksi suurin kerroin. Vedonlyöntitoimistot eivät siis usko Markkasen pääsevän nostamaan mestaruuspokaalia vielä tällä kaudella.

Lue myös: Lauri Markkasella läpimurtovuosi koripallon NBA:ssa – ”Joukkueen ykköstykki kehitteillä”

Kommentoi Facebookissa