Nuori uimari vajosi pinnan alle uimarannalla – pelastuslaitoksen sukeltajat nostivat vedestä

Kesäkuun alussa on ollut jo useita veden varaan joutuneiden ihmisten pelastustehtäviä. (Kuvituskuva Fotolia)

Tapahtumapaikoille hälytettiin useita pelastusyksiköitä.

PELASTUSTEHTÄVÄT Länsi-Suomen meripelastus tiedottaa kahdesta meripelastuksen hätätilanteesta viikonvaihteessa. Kummassakin tapauksessa veden varassa ollut henkilö toimitettiin sairaalaan.

Nuori uimari vajosi pinnan alle Vaasan Hietasaaren uimarannan edustalla sunnuntaina 5.6.2022. Tapahtumapaikalle hälytettiin useita pelastusyksiköitä. Henkilö saatiin nopeasti pois vedestä pelastuslaitoksen sukeltajien toimesta ja kuljetettiin Vaasan keskussairaalaan.

Sauvossa rannalla ollut kansalainen havaitsi ihmisen kelluvan meressä. Hätäkeskus hälytti useita pelastusyksiköitä paikalle. Meripelastushelikopteri oli ensimmäisenä paikalla ja nosti henkilön vedestä ja toimitti Turun yliopistolliseen keskussairaalaan.

Itä-Suomen poliisi puolestaan kertoo, kuinka hätäkeskukseen ilmoitettiin sunnuntaina puolen yön jälkeen, että veneilijä on kadonnut Savonlinnassa Pitkän Pihlajaveden alueelle. Paikalla hälytettiin poliisipartio ja pelastuslaitoksen yksikkö.

Pelastuslaitoksen yksikkö löysi kello 2 jälkeen Messiinsaaren lähistöltä uponneen veneen ja hetkeä myöhemmin sitä kuljettaneen miehen hukkuneena. Poliisin tietojen mukaan onnettomuuteen joutuneessa veneessä ei ole ollut muita henkilöitä kyydissä eikä onnettomuuteen myöskään liittynyt muita vesikulkuneuvoja.

Mies oli liikenteessä tasaperäisellä veneellä, jossa oli 20-hevosvoimainen perämoottori. Poliisi jatkaa onnettomuuteen johtaneiden syiden selvittämistä.

Lue myös: Kuollut ihminen löydettiin Oulujoesta – poliisi selvittää vainajan kuolemansyytä

Kommentoi Facebookissa