Nuorisojoukko hyökkäsi ja hajotti bussin ikkunat – epäillään törkeän ryöstön yrityksestä teräaseella

Asianomistajat olivat juosseet bussiin turvaan ja bussikuskin lukittua bussin ovet, nuorisojoukko oli hajottanut kahdeksan ikkunalasia.

Asianomistajat olivat juosseet bussiin turvaan ja bussikuskin lukittua bussin ovet, nuorisojoukko oli hajottanut kahdeksan ikkunalasia. (Kuvituskuva Fotolia)

Ryöstön kohteena olleet nuoret olivat juosseet bussiin turvaan, poliisi tavoitti päihtyneet tekijät.

RIKOS Viiden nuoren joukon epäillään syyllistyneen törkeän ryöstön yritykseen, laittomaan uhkaukseen ja törkeään vahingontekoon Espoon Tillinmäessä päätepysäkillä lauantaina 14.10.2017 iltakahdeksan aikaan.

Nuorisojoukko oli teräaseella uhaten yrittänyt ryöstää päätepysäkillä jääneet nuoret henkilöt. Asianomistajat olivat juosseet bussiin turvaan ja bussikuskin lukittua bussin ovet, nuorisojoukko oli hajottanut kahdeksan ikkunalasia hätäpoistumisvasaraa käyttäen.

Poliisi tavoitti päihtyneen nuorisojoukon lähettyviltä ja heistä tehtiin lastensuojeluilmoitukset. Osa epäillyistä on alle 15-vuotiaita. Bussiyhtiölle aiheutui tapauksessa vahinkoa useiden tuhansien eurojen arvosta. Rikosnimikkeeksi on kirjattu lisäksi huumausaineen käyttörikos.

Länsi-Uudenmaan poliisi on myös julkaissut lisätietoja Espoon Laaksolahdessa 10-vuotiaan pojan ryöstäneiden nuorten tuntomerkkeihin.

Toistaiseksi tuntemattomat pojat anastivat väkivallalla uhkaamalla omaisuutta kymmenvuotiaalta lapselta Laaksolahdessa Pitkäjärventiellä maanantaina 09.10.2017 kello 19.00. Rikoksesta epäillyt olivat olleet isokokoisia poikia ja heitä oli kolme tai neljä.

Yhdellä oli valkoinen mopokypärä, jossa oli kuvioita ja tumma visiiri. Valkokypäräinen henkilö oli hoitanut puhumisen hyvällä suomen kielellä ja matalalla äänellä. Toisella oli musta pipo ja musta huppu. Paita oli nostettu niin ylös, että vain silmät ja nenä näkyivät.

Lisäksi paikalla oli ainakin vielä yksi kypäräpäinen henkilö, jolla oli mahdollisesti punainen kypärä, jossa oli tumma visiiri. Ainakin kahdella rikoksesta epäillyllä oli mustat housut, myös yksi mopo oli ollut mukana.

Anastetun omaisuuden mukana oli muun muassa valkoinen puhelin merkiltään Huawei p8 Lite sekä nahkainen vaaleanruskea lompakko. Asiasta jotain tietäviä tai mahdollisesti tapahtumien nähneitä henkilöitä pyydetään olemaan yhteydessä poliisiin p. 0295 413 031 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Kommentoi Facebookissa