Nuorten yöllisen kuolonkolarin syy selvisi – 18-vuotias kuljettaja oli kortiton ja käyttänyt huumeita

Poliisi jatkaa esitutkintaa ja sen valmistuttua asia saatetaan syyteharkintaan.

Poliisi jatkaa esitutkintaa ja sen valmistuttua asia saatetaan syyteharkintaan. (Kuva AOP)

Matkustajien mukaan auton hallinnan menetys oli aiheutunut kuljettajan toimista.

ONNETTOMUUS Yöllä, 10. maaliskuuta klo 01.59, Sastamalassa Tampereen tiellä Kataransuoralla tapahtui kohtalokas kuolonkolari. Auto ajautui ensin vastaantulijoiden kaistalle, sieltä takaisin omalle kaistalle ja jälleen jyrkästi kääntyen vasemmalle, jolloin auto lähti sivuluisuun asfaltilla.

Auto ajautui tien oikealle puolelle viheralueelle, josta se alkoi pyöriä katon kautta ympäri, päätyen lopulta kevyenliikenteen väylälle. Autossa oli viisi nuorta, joista neljä sinkoutui ulos autosta. Kahdella kyydissä olleella oli ollut turvavyö. Yksi auton kyydistä sinkoutunut matkustaja todettiin myöhemmin kuolleeksi.

Autoa kuljettanut ja auton juuri hankkinut 18-vuotias mies on kuulustelussa tunnustanut ajaneensa ja menettäneen ajoneuvon hallinnan. Kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta ja hän oli kertomansa sekä testien mukaan käyttänyt huumaavia aineita. Matkustajien mukaan auton hallinnan menetys oli aiheutunut kuljettajan toimista.

Auton kuljettajan epäillään tässä vaiheessa tutkintaa syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään kuoleman tuottamukseen, törkeään rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Rikosnimikkeet voivat vielä muuttua ja niihin voi tulla lisäyksiä, kunhan matkustajien terveydentilaan saadaan selvyyttä. Poliisi jatkaa esitutkintaa ja sen valmistuttua asia saatetaan syyteharkintaan.

Lue myös: Viiden nuoren matka päättyi kohtalokkaaseen ulosajoon – yksi nuorista menehtyi myöhemmin sairaalassa

Kommentoi Facebookissa