Nyt oli viimein Leo-Pekka Tähden vuosi!

Nelinkertainen paralympialaisten kultamitalisti Leo-Pekka Tähti on ensimmäinen Vuoden urheilija -palkinnon voittanut vammaisurheilija.

Nelinkertainen paralympialaisten kultamitalisti Leo-Pekka Tähti on ensimmäinen Vuoden urheilija -palkinnon voittanut vammaisurheilija. (Kuva AOP)

Urheilutoimittajain Liitto valitsi paralympialaisten kultamitalikelaajan vuoden urheilijaksi.

URHEILU Ratakelaaja Leo-Pekka Tähti, 33, on ensimmäinen vammaisurheilija, joka on voittanut Vuoden urheilija -palkinnon. Tähti voitti kultaa Rio de Janeiron paralympialaisissa sadan metrin pyörätuolikelauksen T54-luokassa.

Kultamitali oli tähdelle jo neljäs peräkkäinen, aikaisemmat voitot ovat Ateenasta vuodelta 2004, Pekingistä 2008 ja Lontoosta 2012.  Tähti on voittanut myös kaksi maailmanmestaruutta sekä viisi Euroopan mestaruutta.

– Tämä osoittaa sen, että kaikki on mahdollista, myös aikaisempina vuosina lähellä Vuoden urheilija -palkintoa ollut liikuttunut urheilija kommentoi.

Urheilugaalassa julkistetussa äänestyksessä toiseksi ylsi Grand Slam -voiton nelinpelissä saavuttanut tennispelaaja Henri Kontinen ja kolmanneksi olympiamitalinyrkkeilijä Mira Potkonen.

Yleisöäänestyksellä valittu Sykähdyttävin urheiluhetki oli jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kasperi Kapasen tekemä ratkaisumaali jatkoajalla. Äänestyksen kolmen kärjessä olivat myös Tähden kultamitalisuoritus paralympialaisissa sekä Suomelle salibandyn MM-kullan rangaistuslaukauskisassa ratkaissut osuma.

Vuoden nuori urheilija sekä Vuoden läpimurto -palkinnot sai Patrik Laine. Vuoden joukkue oli puolestaan pikkuleijonien MM-kultaa voittanut ryhmä.

Kommentoi Facebookissa