Nyt se on varma – Lauri Markkanen ja Chicago Bulls solmivat sopimuksen

Nuorten EM-kisojen tähdistöviisikkoon aikoinaan valittu Lauri Markkanen vaihtoi yliopistopelit ammattilaiskenttiin.

Nuorten EM-kisojen tähdistöviisikkoon aikoinaan valittu Lauri Markkanen vaihtoi yliopistopelit nyt varmasti ammattilaiskenttiin. (Kuva AOP)

Suomalainen nimettiin myös NBA-joukkueen kesäliigan miehistöön.

KORIPALLO Suomalainen nuori laitahyökkääjä Lauri Markkanen teki jo historiaa, kun hänet kiinnitettiin ykköskierroksella seitsemäntenä pelaajana koripalloilun ammattilaisliigan NBA:n varaustilaisuudessa. Markkanen oli viime kaudella Arizonan yliopiston kärkipelaajia 15,6 pisteen ja 7,2 levypallon keskiarvoilla.

Nyt Markkasen ammattilaissopimus on varma, kun Chicago Bulls tiedotti asiasta viime yönä.

”We´ve officially signed our first-round pick, Lauri Markkanen!”

Sopimuksen arvoa ei kerrota, mutta sen arvioidaan olevan ensimmäisenä vuotena noin kolme miljoonaa dollaria. Bulls nimesi samalla Markkasen myös kesäliigaa pelaavan joukkueensa miehistöön.

Suomalaisia on aikaisemmin varattu NBA:n joukkueisiin kuusi, joista lopulta vain Hanno Möttölä pelasi Atlanta Hawkseissa ja amerikansuomalainen Erik Murphy Chicago Bullsissa. Petteri Koponen varattiin kymmenen vuotta sitten ykköskierroksen viimeisellä vuorolla sijalla 30, mutta hänellä ei ole NBA-otteluita.

Jyväskyläläisen Honsun kasvatti, kookas 213-senttinen Markkanen oli vuonna 2015 alle 18-vuotiaiden EM-kisojen sekä vuonna 2016 alle 20-vuotiaiden EM-kisojen korikuningas ja valittiin myös turnausten tähdistöviisikoihin.

Kommentoi Facebookissa