Nyt se on varmaa – Teemu Pukin Norwich putoaa

Teemu Pukki pelaa Norwich Cityn joukkueessa.

Teemu Pukki pelaa Norwich Cityn joukkueessa. (Kuva AOP)

Teemu Pukin Norwichin putoaminen Valioliigasta varmistui jo ennen kauden päätöskierrosta.

JALKAPALLO Lauantaina varmistui, ettei Teemu Pukki pelaa ensi kaudella Englannin Valioliigaa ainakaan Norwich Cityn riveissä. Norwichin putoaminen varmistui joukkueen hävittyä kotiottelussaan West Hamille tylyin lukemin 0-4.

Norwichin putoamisen sinetöi West Hamin Michail Antonio. Hän teki joukkueensa kaikki neljä maalia.

Teemu Pukki oli Norwichin avauksessa. Hän sai peliaikaa 76 minuuttia, mutta oli vain varjo viime syksyn olemuksestaan.

Pukin sopimus Norwichin kanssa jatkuu vielä kahden kauden ajan. Huhuja on riittänyt pelaajakaupoista. Vielä viime talvena Pukin huhuttiin siirtyvän Valioliigassa huippuseuraan.

Keväällä ennen koronataukoa ja kesällä koronatauon jälkeen Pukin ruuti on ollut kuitenkin märkää. Norwichin aneemisella hyökkäyspelillä on ollut vaikutusta asiaan, mutta Pukki on itsekin ollut kaukana parhaasta tasostaan.

Juttuvinkki: Sami Hyypiä – aliarvostettukin suomalaisen urheilun supertähti

Todennäköisintä on, että Pukki jatkaa Norwichissa ensi kaudella. Hän voi yrittää palauttaa itseluottamustaan Englannin kakkosarjassa The Championshipissa, jossa voitti maalikuninkuuden kaudella 2018-2019.

Norwichin putoaminen Valioliigasta ei yllätä. Kauden ennakkoveikkailuissa vuosi sitten arvioitiin, että sarjapaikan säilyttäminen olisi yllätys.

Norwichin budjetilla ei ole mahdollista kilpailla edes Valioliigan keskikastissa. Pelaajien taso ei ollut riittävän hyvä ja hyökkäyspeli oli mielikuvituksetonta varsinkin koronatauon jälkeen.

Tänä kesänä Norwich pelaa Valioliigassa vielä kolme ottelua. Sen jälkeen odotellaan mielenkiinnolla, miten joukkueen pelaajisto muuttuu.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK jyräsi klassikon paluussa – kolme joukkuetta puhtaalla pelillä

Kommentoi Facebookissa