Nyt voivat isot miehet toteuttaa pikkupojan unelmiaan – uusia traktoreita saa koeajaa viidellä radalla

Tällainen menijä on koeajotraktori John Deere 6155R.

Tällainen menijä on koeajotraktori John Deere 6155R. (Kuva John Deere)

Maatalouskonemessuilla löytyy koneuutuuksia ja traktoreiden koeajoalue.

MAATALOUS Ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettävät MaatalousKonemessut esittelee maatalouskoneuutuuksia ja maatalouden tuotantopanoksia. Tapahtumaan osallistuu yli 250 yritystä, esimerkiksi kaikki suuret konekauppiaat ovat mukana tapahtumassa.

Suurimmassa alan sisänäyttelyssä voi tutustua uusiin maatalouskoneisiin ja ulkona koeajoalueella voi ottaa tuntumaa uusiin traktoreihin.

– Täällä ne koneet on, toteaa konseptikehittäjä Leo Potkonen Messukeskuksesta.

– Uutuustuotteet on jo nyt julkaistu tapahtuman verkkosivuilla, lista päivittyy vielä. Julkaisimme tuotteet jo nyt, jotta kävijät ehtivät jo ennen tapahtumaa tutustumaan niihin ja tietävät jo tullessaan tapahtuman laajuuden, kertoo Potkonen.

Messuilla esiteltävistä uutuustuotteista valitaan Messujen uutuudet, jotka saavat kulta- tai hopeamitalin. Suomen Messusäätiön rahoittama 5 000 euron Agri-INNO-palkinto jaetaan messujen avajaisissa.

Messuilla voi koeajaa uusia traktoreita yhteensä viidellä radalla. Koeajajat rekisteröityvät tapahtuman verkkosivuilla tai tapahtuman aikana osastoilla.

Koeajoon tulevat ainakin seuraavat traktorit: Valtra T144A, Valtra N174D SmartTouch, New Holland T6.175 Dynamic Command, New Holland T7.260 Auto Command, Case IH Maxxum 135 MC ActiveDrive, Case IH Puma 165 CVX, Massey Ferguson 5713 S Dyna-6, John Deere 6130R, John Deere 6155R ja John Deere 6250R.

Myös automaattiohjauslaitteille on varattu oma koeajoalueensa. Näiden koeajoon ei tarvitse rekisteröityä. Tällä alueella ovat koeajossa Valtra T214V, Massey Ferguson 7726 S Dyna-VT, John Deere 6195R Ultimate ja Case IH Puma 220 CVX.

Lue myös: Eteläisten maiden viljelykasvi menestyy myös Suomessa – ”Maissi on tullut jäädäkseen”

Kommentoi Facebookissa