Oliver Helanderille hyvin helpottava uutinen

Oliver Helander on suomalaisen keihäänheiton merkittävä toivo. (Kuva Getty Images)

Keihästä tänä kesänä 89,93 heittäneeltä Oliver Helanderilta ei löydetty vammaa ja hän pystynee osallistumaan MM-kisoihin.

YLEISURHEILU Suomen Urheiluliitto tiedotti maanantaina, että keihäänheittäjä Oliver Helander ja aitajuoksija Viivi Lehikoinen on valittu heinäkuussa Yhdysvaltain Eugenessa järjestettäviin yleisurheilun MM-kisoihin. Samalla Helanderin osalta kuultiin toinenkin helpottava uutinen, sillä häneltä ei löydetty vammaa.

Sunnuntaina Helander ei osallistunut rankingkilpailuun Oulussa lähentäjässä olleiden tuntemustensa takia. Vammaa ei maanantaina tutkimuksissa löytynyt.

– Oliver kävi Seinäjoella magneettikuvassa maanantaina. Mitään vammaan viittaavaa ei löytynyt. Suunnitelmana on, että hän kilpailee Timanttiliigan Tukholman kilpailussa torstaina, Helanderin valmentaja Tero Pitkämäki sanoo SUL:n tiedotteessa.

Helander heitti aiemmin kesäkuussa Turun Paavo Nurmi Games -kisoissa hurjan kaaren 89,83. Sillä tuloksella hän on Suomen kaikkien aikojen tilastossa neljäntenä. Eugenessa hän lukeutuu kultamitalisuosikkeihin.

Lehikoinen aitoi pari viikkoa sitten 400 metrillä ennätyksensä 54,96. Hän on Suomen kaikkien aikojen tilastossa 400 metrin aidoissa toisena.

Suomen joukkueessa on nyt varmasti mukana 12 urheilijaa. Lisäksi kisoihin on valittu Tokion olympialaisissa neljä Suomen ennätystä saavuttanut juoksija Sara Kuivisto, joka päätti kuitenkin jättää MM-kisat väliin harjoituskauden ongelmiensa takia.

Suomen joukkuetta täydennetään vielä 1. heinäkuuta, jolloin ryhmään pääsevät Kansainvälisen Yleisurheiluliiton IAAF:n rankingin kautta kisapaikkansa lunastavat urheilijat. MM-kisat järjestetään Eugenessa 15.-24. heinäkuuta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Iso pettymys – Matti Mattsson jäi MM-finaalin jumboksi

Suomen joukkueeseen Eugenen MM-kisoihin nimetyt urheilijat

Miehet, keihäs: Oliver Helander, Oulun Pyrintö

Naiset, 400 metrin aidat: Viivi Lehikoinen, HIFK

Aiemmin joukkueeseen nimetyt urheilijat:

Miehet, 3000 m ej: Topi Raitanen, Helsingin Kisa-Veikot.

35 km kävely: Aleksi Ojala, Urjalan Urheilijat, Veli-Matti ”Aku” Partanen, Lappeenrannan Urheilu-Miehet.

Naiset, 800 m & 1500 m: Sara Kuivisto, Borgå Akilles. (Ei kilpaile MM-kisoissa)

Maraton: Alisa Vainio, Lappeenrannan Urheilu-Miehet.

Seiväs: Wilma Murto, Salon Vilpas.

3-loikka: Senni Salminen, Imatran Urheilijat.

Moukari: Silja Kosonen, Turun Urheiluliitto, Krista Tervo, Karhulan Katajaiset (Kotka).

35 km kävely: Tiia Kuikka, Lappeenrannan Urheilu-Miehet, Elisa Neuvonen, Lappeenrannan Urheilu-Miehet.

Kommentoi Facebookissa