Olli Jokisen Jukurit sai tylysti selkäänsä – ”IFK on sarjan paras joukkue”

NHL-legenda Olli Jokinen valmentaa SM-liigassa Mikkelin Jukureita. (Kuva Liiga)

Jukurit hävisi HIFK:lle 2-7. Olli Jokinen arvioi HIFK:n olevan tällä hetkellä SM-liigan paras joukkue.

JÄÄKIEKKO Jukurit oli lauantaina pelkkä vastaantulija, kun HIFK murskasi joukkueen SM-liigassa peräti maalein 7–2. Jukurien valmentaja Olli Jokinen myönsi, ettei hänen joukkueensa ollut valmis noin kovaan haasteeseen.

– IFK oli juuri sellainen joukkue, joka se on ollut viimeiset kaksi kuukautta eli sarjan paras joukkue. Meiltä peliin lähtö surkea. Kolme-neljä läpiajoa ja 2-0 taulussa kuuteen minuuttiin. IFK oli hyvä, mutta kyllä me myös annettiin siinä. Eilen oli iso peli ja iso voitto. Tässä on viimeiset pari viikkoa menty joka peliin kuin se olisi seitsemäs peli. Jostain syystä tänään henkinen lataus jäi alussa nollaan ja pelattiin jopa pelokkaasti, hämmästeli Jokinen seuran verkkosivuilla.

Jokisen mukaan tyly tappio varmasti herättää Jukurit

– Huippujoukkuetta, sarjan kuuminta porukkaa vastaan kun pelaat, niin silloin pitää olla ihan ytimessä kaikessa tekemisessä. Tämä oli hyvä testi. Tätä ennen viiden pelin voittoputkessa päästettiin kahdeksan maalia omiin ja erittäin jämäkästi puolustettu. Tänään jonkinnäköinen ulospuhallus. Tämä oli ehkä juuri sitä, mitä me tarvittiin tähän hetkeen. Erittäin pettynyt fiilis, avautui entinen huippukiekkoilija, Jokinen jatkoi.

Jukurit piti tappiosta huolimatta paikkansa SM-liigan kymmenentenä eli kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Kuudentena oleva Kärpät voitti sijalla 11 olevan HPK:n 3–0 Oulussa.

Hanskat tiskiin tämän kauden osalta heittänyt SaiPa koki myös nöyryytyksen. Ilves murskasi SaiPan 7-2.

Ilveksen Henrik Haapala otti kaiken irti heikosta vastustajasta. Hän nakutti tehot 1+4.

Muissa lauantain otteluissa KooKoo voitti Pelicansin 2-1, KalPa Sportin 1-0 ja TPS Ässät 2-1.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tappara on jääkiekon Euroopan mestari

Kommentoi Facebookissa