Olli Tuominen squashin Finnish Openin voittoon – loppuottelu vei täydet viisi erää

Olli Tuominen ja Jan van der Herrewegen mittelivät tiukasti paremmuudesta squashin Finnish Openissa.

Olli Tuominen ja Jan van der Herrewegen mittelivät tiukasti paremmuudesta squashin Finnish Openissa. (Kuva Squashliitto)

Suomen ykköspelaaja voitti turnauksen nyt viidennen kerran.

SQUASH Suomen ykköspelaaja Olli Tuominen lunasti kotiyleisön odotukset voittamalla Mikkelissä pelatun squashin Savcor Finnish Openin. Loppuottelussa Tuominen joutui vääntämään täydet viisi erää Belgian Jan van den Herrewegenin kanssa ennen kuin voitto varmistui.

Belgialainen aloitti tarkasti ja vei ensimmäisen erän 11–7. Toinen erä oli tiukka alusta loppuun, mutta Tuominen onnistui loppuerän palloissa löytämään tarvittavat ratkaisulyönnit ja vei erän 11–9. Kolmaserä oli jälleen Herrewegenin, kun Tuominen teki muutaman virheen kriittisissä kohdissa.

Neljänteen erään turnauksen ykkössijoitettu Tuominen tuli jälleen latautuneena ja vei sen 11–5. Viidennen ja ratkaisevan erän alku oli suomalaisittain vaikea, kun Herrewegen karkasi jo 4–1 johtoon. Tuominen kuroi etumatkan kuitenkin kiinni ja meni ohi. Viimeinen erä päättyi noin satapäisen suomalaisyleisön riemuksi Tuomiselle 11–7 ja koko ottelu näin 3–2.

– Tänään joutui oikeasti venymään, kun kaveri pelasi välillä masentavan hyvin. Etenkin rystypuolella olin välillä ihan pulassa, vaikka normaalisti se on vahvempi puoleni. Onneksi pystyin pitämään vauhdin tarpeeksi kovana ja sain pakotettua vastustajalta muutamat virheet, Tuominen kommentoi ottelun jälkeen.

Herrewegen oli luonnollisesti hieman pettynyt lopputulokseen, mutta oli kuitenkin tyytyväinen omaan peliinsä.

– Pelasin tänään hyvin ja kontrolloin mielestäni peliä ehkä jopa enemmän kuin Olli. Ehkä kotiyleisön kannustus antoi Ollille lisävoimia, hän pelasi todella hyvin.

Olli Tuominen voitti squashin Finnish Openin nyt viidennen kerran. Hän on ollut loppuottelussa seitsemän kertaa ja poistunut siis kaksi kertaa hävinneenä osapuolena. Ranking-pisteitä kolahti tämän vuoden turnauksesta tilille sen verran, että sijoitus noussee muutaman pykälän ylöspäin. Tuomisen sijoitus maailmanlistalla on tällä hetkellä 48.

Kovin kauaa voittaja ei ehdi lepäillä. Tuominen matkustaa jo huomenna Ruotsiin, missä alkaa Swedish Open tiistaina karsintapeleillä. Turnaus on palkintosummaltaan selvästi Finnish Openia suurempi ja Tuominenkin aloittaa urakkansa siis karsinnasta.

– Katsotaan, miten ehtii palautua, kyllä tämän päivän peli varmasti vähän vielä tiistaina tuntuu, sen verran kovaa joutui välillä liikkumaan, mietti väsynyt, mutta onnellinen turnausvoittaja.

  • Lähde Suomen Squashliitto

Kommentoi Facebookissa