SUOMI 100 Suomen Leijonan ritarikunnan suurmestarina tasavallan presidentti Sauli Niinistö päätti, että olympialaisissa vuodesta 1968 lähtien ja paralympialaisissa vuodesta 2000 lähtien kultamitalin voittaneet urheilijat saavat Suomen Leijonan ritarimerkit. Paralympialaiset ja olympialaiset ovat olleet yhteiset vuodesta 2000 lähtien.
– Te olette antaneet sellaisia hetkiä, joita ei unohdeta, tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi onnitellessaan Suomen Leijonan ritarimerkin ja ritarimerkin saaneita urheilijoita Mäntyniemessä.
Kansakunnan kannalta liikuntakulttuurin juurtuminen on äärettömän arvokas asia, presidentti Niinistö muistutti urheilijoille pitämässään puheessaan.
– Eräs puoli urheilusta jää ehkä näkemättä. Vaikka siinä kuinka kamppaillaan keskenään, muualta tulevia vastaan, niin viime kädessä se yhdistää valtavasti maailmaa. Uskon, että teilläkin on mielessä hyvä kilpakumppani, johon on syntynyt lämmin suhde, presidentti sanoi.
– Luulen, että urheilu on eräs kieli puhua rauhan puolesta.
Urheilijoiden puolesta puhunut Tapio Korjus kertoi, että he ovat huomionosoituksista kiitollisia ja arvostavat sitä paljon.
– Tämä hetki nousee voittojemme rinnalle.
– Meillä kaikilla on erilainen tarina, mutta yhteistä meille on suomalaisuudesta nouseva halu menestyä. Sen voima on kuljettanut meitä kaikkia koko urheilu-uramme, Korjus sanoi.
Korjuksen mukaan urheilijoilla on omat esikuvat ja he ovat osa pidempää ketjua.
– Uskon, että olemme voineet olla esikuvia myös uusille menestyjille. Nyt olemme saaneet Suomen leijonan rintaamme. Sydämessä se on aina ollut.
Olympiavoittajat saapuivat Mäntyniemeen uunituore ritarimerkki rinnassaan Kalastajatorpalta, jossa kunniamerkit heille luovutti eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho. Yksilölajien urheilijat saivat Suomen Leijonan I luokan ritarimerkin solkineen ja joukkueurheilijat Suomen Leijonan ritarimerkin solkineen.
- Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Kommentoi Facebookissa