Olympia- ja paralympiavoittajat saivat ritarimerkit – ”Suomen Leijona on aina ollut sydämessä”

Painin olympiavoittaja Pertti Ukkola, keihään olympiavoittaja Tapio Korjus, Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio ja presidentti Niinistö.

Painin olympiavoittaja Pertti Ukkola, keihään olympiavoittaja Tapio Korjus, Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio ja presidentti Niinistö. (Kuva Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia)

Presidentti Sauli Niinistö myönsi kultamitalin voittaneille Suomen Leijonan ritarimerkit.

SUOMI 100 Suomen Leijonan ritarikunnan suurmestarina tasavallan presidentti Sauli Niinistö päätti, että  olympialaisissa vuodesta 1968 lähtien ja paralympialaisissa vuodesta 2000 lähtien kultamitalin voittaneet urheilijat saavat Suomen Leijonan ritarimerkit. Paralympialaiset ja olympialaiset ovat olleet yhteiset vuodesta 2000 lähtien.

– Te olette antaneet sellaisia hetkiä, joita ei unohdeta, tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi onnitellessaan Suomen Leijonan ritarimerkin ja ritarimerkin saaneita urheilijoita Mäntyniemessä.

Kansakunnan kannalta liikuntakulttuurin juurtuminen on äärettömän arvokas asia, presidentti Niinistö muistutti urheilijoille pitämässään puheessaan.

– Eräs puoli urheilusta jää ehkä näkemättä. Vaikka siinä kuinka kamppaillaan keskenään, muualta tulevia vastaan, niin viime kädessä se yhdistää valtavasti maailmaa. Uskon, että teilläkin on mielessä hyvä kilpakumppani, johon on syntynyt lämmin suhde, presidentti sanoi.

– Luulen, että urheilu on eräs kieli puhua rauhan puolesta.

Urheilijoiden puolesta puhunut Tapio Korjus kertoi, että he ovat huomionosoituksista kiitollisia ja arvostavat sitä paljon.

– Tämä hetki nousee voittojemme rinnalle.

– Meillä kaikilla on erilainen tarina, mutta yhteistä meille on suomalaisuudesta nouseva halu menestyä. Sen voima on kuljettanut meitä kaikkia koko urheilu-uramme, Korjus sanoi.

Korjuksen mukaan urheilijoilla on omat esikuvat ja he ovat osa pidempää ketjua.

– Uskon, että olemme voineet olla esikuvia myös uusille menestyjille. Nyt olemme saaneet Suomen leijonan rintaamme. Sydämessä se on aina ollut.

Olympiavoittajat saapuivat Mäntyniemeen uunituore ritarimerkki rinnassaan Kalastajatorpalta, jossa kunniamerkit heille luovutti eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho. Yksilölajien urheilijat saivat Suomen Leijonan I luokan ritarimerkin solkineen ja joukkueurheilijat Suomen Leijonan ritarimerkin solkineen.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia
Olympia- ja paralympiavoittajat yhteiskuvassa Mäntyniemessä.
Olympia- ja paralympiavoittajat yhteiskuvassa Mäntyniemessä. (Kuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

Olympia- ja paralympiavoittajat

34 olympiavoittajaa

Harju Arsi, Härkönen Arto, Jauhojärvi Sami, Johanson Thomas, Järvi Jyrki, Koivisto Arto, Kolehmainen Mikko, Korjus Tapio, Laakkonen Risto, Lahtela Janne, Laitinen Mika, Lajunen Samppa, Lukkarinen Marjut (Rolig), Manninen Hannu, Mantila Jari, Matikainen Marjo, Mieto Juha, Mäkelä-Nummela Satu, Nieminen Toni, Nikkola Ari-Pekka, Niskanen Iivo, Nykänen Matti, Pitkänen Matti, Poikolainen Tomi, Puikkonen Jari, Rantanen Heli, Rechardt Esko, Salomäki Jouko, Soininen Jani, Takalo Helena, Tallus Jaakko, Teurajärvi Pertti, Ukkola Pertti, Ylipulli Tuomo

14 paralympiavoittajaa

Ala-Aho Tiina, Alenius Toni, Argillander Jaana, Forsberg Jere, Kari Tanja, Leinonen Minna, Mattila Jarno, Miinala Erkki, Montonen Ville, Niinimäki Markku, Nousu Tuomas, Piispanen Toni, Posio Petri, Väre Marjaana

Kommentoi Facebookissa