Omituinen salailu vei Jokereilta maton alta – Teemu Selänne laukoi tylyä tekstiä

Jokerit ja SKA Pietari kaukalossa syksyllä 2021 (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit ja SKA Pietari kaukalossa syksyllä 2021. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Teemu Selänteen rajun pettymyksen Jokereiden salamyhkäisestä touhuilusta jakaa moni Jokeri-fani.

JÄÄKIEKKO SM-liiga ilmoitti torstaina, ettei Jokereilla ole asiaa sarjaan 2024. Samalla SM-liiga teki selväksi, että Jokereiden on pelattava ensin tasavallan kakkossarjassa Mestiksessä ennen kuin voi hakea SM-liigalisenssiä.

Avoimeksi kysymykseksi jäi, olisiko Jokerit päässyt SM-liigaan, jos Teemu Selänteen Nauravat Narrit-hanke olisi hyväksytty Jokereiden SM-liigalisenssiä hakevaksi tahoksi Jokerit ry:n toimesta?

Selänne heilutti torstai-iltana Twitterissä kielellistä ruoskaansa. Hän vaati Jokerit ry:n johtoa eroamaan ja esitti myös aiheellisen huolensa Jokereiden junioriorganisaation tulevaisuuden puolesta.

Selännettä raivostuttaa. Hän julkaisikin torstaina Twitterissä kovaa tekstiä.

Ensimmäinen Selänteen twiitti kuului näin:

”Miten meni omasta mielestä @jokerit ry hallitus? Teille kerrottiin 4kk miten pitäisi edetä ja tarjottiin mahdollisuus viedä tää maaliin, ei kelvannut, valitsitte toisen reitin, epäonnistuitte ja toiminnallanne laitoitte koko Jokerit tulevaisuuden vaaraan. Käsi pystyyn ja erotkaa!”

Tuntia myöhemmin Selänne julkaisi toisen twiitin:

”Mietityttää,että kuinka kauan Jokereiden junioripuoli enää vetää puoleensa kyvykkäitä nuoria,jos meno on tämän suuntaista ja taas kerran ei ole tarjota pelaaja polkua liigaan,harmitti katsoa U20 kisoja jossa 6 loistavaa ex jokerit junnua jotka ovat lähteneet seurasta tämän takia.”

Jokerit ry kertoi saaneensa paremman tarjouksen kuin Selänteen ryhmittymältä oli tullut. Tiedotteessaan Jokerit ry ilmoitti, että julkisuuteen olisi jaettu viime aikoina runsaasti vääristeltyä tietoa koskien Helsingin Jokereiden liigalisenssin hakua, ja se on johtanut negatiiviseen keskusteluun koko hankkeen ympärillä. Jokerit ry ilmoitti, ettei ole voinut tiedottaa keskeneräisistä asioista tai kommentoida kaikkia julkisuudessa esitettyjä väitteitä, koska se ei kuulu hyvään liiketoimintatapaan.

Juuri salamyhkäisyys Jokerit ry:n hyväksymän uuden tahon ympärillä johti osaltaan siihen, että Jokereiden pääsy suoraan SM-liigaan 2024 evättiin jo ennen lisenssihakemuksen jättämistä. Suorastaan surkuhupaisaa oli, että Hjallis ja Joel Harkimo kiistivät osallisuutensa hankkeessa, vaikka mediassa oli luotettavien lähteiden kautta paljastuksia heidän mukanaolostaan ainakin taustavaikuttajina.

Selänteen raivo on täysin ymmärrettävissä. Mikään salaisuushan ei ole, etteivät hänen välinsä Harkimoon ole lämpimät.

Selänteen ja Harkimon viileät välit juontavat juurensa alkuvuoteen 2005. Tuolloin NHL:ssä oli työsulkukausi ja Selänteen piti pelata loppukausi Jokereissa. Selänteen paluu Jokereihin ei kuitenkaan toteutunut osapuolten erimielisyyksien takia.

Jokerit-jupakan häviäjiä ovat Jokereiden fanit. Heillä on viime aikoina muutenkin ollut raskasta, joten salamyhkäistä farssia Jokereiden SM-liigahankkeen ympärillä he eivät olisi ansainneet.

Myös suomalainen jääkiekko häviää. Jokerit olisi julkisuusarvonsa kannalta loistava lisä SM-liigalle.

Moni esittää kysymyksen, miksi uusi Jokereiden rahoittajataho pysyy salamyhkäisenä? Mitä salattavaa sillä on?

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit ei pääse SM-liigaan 2023 – ”kasvottomien kasvoille” märkä rätti

Kommentoi Facebookissa