Onko Emil seuraava suomalainen tennishuipulla?

Viisivuotiaana tenniksen pelaamisen aloittanut Emil Ruusuvuori ei hävinnyt ottelussa yhtään syöttöään.

Viisivuotiaana tenniksen aloittanut Emil Ruusuvuori ei hävinnyt ottelussa yhtään syöttöään. (Kuva Nordisk Sports Management)

Henri Kontisen varjossa 17-vuotias Emil Ruusuvuori eteni Australiassa neljännesvälieriin.

TENNIS Nelinpelipari Henri Kontinen ja Australian John Peers etenivät Australian avoimessa mestaruusturnauksessa puolivälieriin kukistamalla kolumbialaisparin Juan Sebastian Cabalin ja Robert Farahin kolmessa erässä.

Kaksikolle paikka puolivälierissä on uran toinen grand slam -kisoissa, saman tempun he tekivät Wimbledonissa. Seuraava vastustaja on aussipari Sam Groth ja Chris Guccione, jotka molemmat tunnetaan kovasta syötöstään.

Kontisen varjossa voitti nuori 17-vuotias tennislupaus Emil Ruusuvuori poikien sarjassa kotiyleisönsä edessä pelanneen Lucas Vuradinin kahdessa erässä lukemin 7–6 ja 6–1. Viisivuotiaana tenniksen pelaamisen aloittanut helsinkiläinen ei hävinnyt ottelussa yhtään syöttöään ja iski sen sijaan yhteensä seitsemän ässää vastustajan kenttäpuoliskolle.

Kalastusta ja jääkiekkoa harrastava suomalainen tennistoivo aloitti urakkansa Australiassa tshekki Michael Vrbenskyn kanssa nelinpelissä, mutta kaksikko hävisi avausottelunsa. Kolmannella kierroksella Ruusuvuori kohtaa juuri Vrbenskyn, ottelun voittaja etenee puolivälieriin ja samalla jo kahdeksan joukkoon turnauksessa.

Kommentoi Facebookissa