Ontuva mies käveli poliisia vastaan – käsirysy ravintolan tuulikaapissa oli edennyt laukauksiksi

Kiinniottojen yhteydessä poliisi on takavarikoinut epäiltyjen hallusta useampia käsiaseita.

Kiinniottojen yhteydessä poliisi on takavarikoinut epäiltyjen hallusta useampia käsiaseita. (Kuva AOP)

Poliisi tutkii Nurmijärven keskustassa tapahtunutta ampumavälikohtausta.

TAPON YRITYS Neljän miehen muodostaman seurueen ja vanhemman miehen välinen välienselvittely johti ampumiseen Nurmijärven keskustassa sijaitsevan ravintolan edustalla viime sunnuntaina 13.9.2020 noin seitsemän aikaan illalla.

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta ilmoituksen ammuskelusta Nurmijärven keskustassa sijaitsevan ravintolan edustalla. Poliisin saavuttua paikalle vastaan käveli ontuva mies. Pian selvisi, että häntä oli ammuttu. Heti tämän jälkeen selvisi, että kaikki ampumiseen epäillyt henkilöt olivat ehtineet jo poistua paikalta ennen partion saapumista.

– Paikalla olleet ovat kertoneet poliisille, että neljän hengen miesseurueelle ja vanhemmalle miehelle oli tullut riitaa ravintolan sisällä ja riita oli edennyt tuulikaapissa käsirysyksi. Tämän jälkeen tilanne oli edennyt laukauksiksi ravintolan ulkopuolella, kertoo tutkinnanjohtaja Rauno Jämsä Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Juttuvinkki: Aseistautunut mies ei totellut käskyjä Järvenpään keskustassa – poliisi joutui ampumaan miestä reiteen

Vaikka poliisit tekivät tapahtumapaikalla tiedustelua epäiltyjen henkilöiden selvittämiseksi, jäivät epäillyt siinä vaiheessa poliisille tuntemattomiksi. Jälkeenpäin poliisi on saanut selvitettyä kaikki ampumiseen liittyvät epäillyt henkilöt, ja lähes kaikki heistä on saatu kiinni.

– Kaksi epäillyistä on vangittu. Kolmas epäilty on myös tavoitettu ja kuulusteltu. Neljättä epäiltyä poliisi ei vielä ole tavoittanut. Kiinniottojen yhteydessä poliisi on takavarikoinut epäiltyjen hallusta useampia käsiaseita, Jämsä jatkaa.

Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeillä tapon yritys, vaaran aiheuttaminen, ampuma-aserikos ja pahoinpitely. Tapauksen esitutkinta on vielä kesken.

Lue myös: Kiinteistöstä kuului useita laukauksia – sairaalaan saapui yöllä henkilö hoidettavaksi ampumavamman vuoksi

Kommentoi Facebookissa