Ottelu Heleniusta vastaan Helsingissä on Chisoran varasuunnitelma

Robert Helenius rakentaa polkuaan jälleen nyrkkeilyn raskaan sarjan huipulle.

Jos Robert Helenius kohtaa seuraavaksi Derek Chisoran, se on britille vasta kakkosvaihtoehto. (Kuva AOP)

Robert Heleniukselle kiistanalaisilla pisteillä hävinnyt britti kohtaisi mieluiten Dillian Whyten.

NYRKKEILY Nyrkkeilyn raskaan sarjan britti-iskijä Dereck Chisora kertoi Sky Sportsille, että hän on kiinnostunut Robert Heleniuksen kohtaamisesta Helsingissä. Helenius ei ole kuitenkaan ykkösvaihtoehto Chisoralle, joka haluaa kehään ensisijaisesti Dillian Whyten kanssa.

Whyte nujersi pisteillä Chisoran joulukuussa, minkä jälkeen nyrkkeilyä seuraava media on spekuloinut jatkuvasti kaksikon uusintaottelulla. Asiaa analysoi nyt Urheiluviikko.

– Tuorein tieto on se, että se tyyppi on retku. Hän juoksee karkuun. Hän ylihinnoittelee itsensä. Olemme tarjonneet hänelle rahaa, ja hän on ylihinnoitellut itsensä, Chisora sadatteli.

Whyte itse puolestaan on ilmoittanut seuraavaksi otteluajankohdakseen kesäkuun, ja että ottelee mieluiten maailmanmestaruudesta, ellei ottelu Chisoraan vastaan olisi ”taloudellisesti järkevämpää”.

– Hän sanoo, että hän havittelee maailmanmestaruutta. En näe sitä, koska täällä on joitakin keskeneräisiä bisneksiä. Ketä vastaan hän aikoo otella maailmanmestaruudesta? Ottelipa hän ketä tahansa vastaan, hänet tyrmätään, Chisora tylyttää.

Helenius voitti Chisoran erittäin kiistanalaisella päätöksellä joulukuussa 2011, minkä jälkeen suomalaiset tiedotusvälineet ovat tasaisin ajoin arvuutellut sillä, saadaanko kaksikko uudestaan samaan kehään.

– Yksinkertaiset tosiasiat ovat, että jos hän ei ottele minua vastaan, sitten teen diilin Robert Heleniuksen kanssa uusintaottelusta Helsingissä, Chisora lupaa.

Kommentoi Facebookissa