Oulun Kärpät on jääkiekon Suomen mestari – voittomaalin ampui puolustajien varamies

Oululaisten maalilla Veini Vehviläinen piti ratkaisevassa finaalissa nollan.

Oululaisten maalilla Veini Vehviläinen piti ratkaisevassa finaalissa nollan. (Kuva AOP)

Mestaruus oli oululaisille seurahistorian kahdeksas.

JÄÄKIEKKO Oulun Kärpät sai juhlia jääkiekon tuplamestaruutta, kun naisten SM-kullan lisäksi miehet kaatoivat kuudennessa loppuottelussa Tapparan 0–1 ja veivät koko finaalisarjan otteluvoitoin 4–2.

Tampereella Hakametsän hallissa pelatussa tasaisessa ottelussa Tapparan Dominik Hrachovinalle kertyi 23 torjuntaa, kun oululaisten maalilla nollapelin pelannut Veini Vehviläinen ehti kiekon tielle 28 kertaa.

Ottelun erikoisuuksiin kuului kaksi kahden minuutin kärppärangaistusta liian monesta pelaajasta jäällä. Tapparan puolustaja Otso Rantakari tasoitti tilastoja ottamalla toisessa erässä rangaistukset sekä huitomisesta että kampituksesta.

Ratkaisijaksi nousi kolmannessa erässä oululaispuolustaja Aleksi Mäkelä, joka pääsi kokoonpanoon oman loukkaantumisensa jälkeen vasta viidennessä finaalissa, kun Jani Hakanpää loukkaantui.

Nelosketjun Jari Sailio karvasi hyökkäyspäässä kiekon, ja syötti sen Mäkelälle, joka tykitti ottelun ainoan maalin ajassa 55.32. Tappara yritti turhaan kavennusta ottelun loppuhetket ilman maalivahtia.

Yksi pelaajaura päättyi, mutta toistaiseksi ainoastaan Leijonapaidassa, kun kokenut kärppäpuolustaja Lasse Kukkonen ilmoitti juhlinnan keskellä, ettei edusta Suomea tämän kevään MM-kisoissa.

– On aika tehdä nuoremmille tilaa. Täytyy kiittää maajoukkuetta, kun olen saanut olla niin pitkään mukana.

Oulun Kärpät juhli mestaruutta edellisen kerran vuosina 2014 ja 2015, Tapparan vuoro oli vuosina 2016 ja 2017. Nyt oli jälleen oululaisten vuoro nostella Kanada-maljaa. Päävalmentaja Mikko Manner onnistui heti ensimmäisellä kaudellaan oltuaan aikaisemmin neljä kautta oululaisten apuvalmentajana.

Kommentoi Facebookissa