Turun iskun pääepäilty siirrettiin Hämeenlinnan vankisairaalaan – poliisi otti kiinni kaksi kansallisuuttaan peittelevää miestä

Turun terrori-iskusta epäilty on siirretty Turusta Hämeenlinnan vankisairaalaan.

Turun terrori-iskusta epäilty marokkolainen mies on siirretty Turusta Hämeenlinnan vankisairaalaan. (Kuva AOP)

Suomen viranomaisille kiinniotetut ovat ilmoittaneet olevansa algerialaisia, Ruotsin viranomaisille marokkolaisia.

TURUN VEITSI-ISKU Poliisi on tehnyt aamupäivällä Turussa kaksi uutta kiinniottoa perjantaisiin puukotuksiin liittyen. Kaksi miestä otettiin kiinni, koska syytä epäillä -kynnys terroristisen teon valmistelurikoksessa on heidän osaltaan ylittynyt.

Miesten kansallisuudesta ei kuitenkaan ole varmuutta, koska he ovat antaneet siitä ristiriitaista tietoa. Suomen viranomaisille miehet ovat ilmoittaneet olevansa algerialaisia, Ruotsin viranomaisille marokkolaisia.

Heidän lisäkseen teosta epäiltynä on vangittu neljä muuta henkilöä. Heistä yhtä, pääepäiltyä, epäillään kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä. Muita kolmea epäillään osallisuudesta tekoihin. Rikosnimikkeet ovat kaikilla vangituilla samat.

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa Tyksissä hoidettavana ollut joukkopuukotuksen tekijäksi epäilty ja käräjäoikeuden vangituksi määräämä mies on siirretty poliisin toimesta Hämeenlinnan vankisairaalaan tänään iltapäivällä.

Pääepäilty Abderrahman Mechkan haavoittui perjantaina, kun poliisi ampui häntä reiteen kiinniottotilanteessa pysäyttääkseen puukotukset.

Poliisi tarkistaa kansainvälisten yhteyksien kautta, onko pääepäillyn ikä tai nimi edelleenkään oikea. Eri medioissa on esitetty tänään uusia tietoja pääepäillyn radikaaleista mielipiteistä ja terroristijärjestö Isisin ihannoimisesta.

Sairaalajohtaja Petri Virolaisen mukaan kahden tehohoidossa edelleen olevan puukotuksen uhrin tilanne on vakaa ja heidän hoitonsa jatkuu Tyksissä.

– Tyks jatkaa nyt toimintaansa normaaliin tapaan, Virolainen sanoo.

Kommentoi Facebookissa