Pääministerit Rinne ja Löfven keskustelivat Isis-leirien kansalaisistaan – ”Tämä ei koske vain Suomea tai Ruotsia”

Pääministerit Antti Rinne ja Stefan Löfven tuntevat toisensa 2000-luvulta saakka.

Pääministerit Antti Rinne ja Stefan Löfven tuntevat toisensa 2000-luvulta saakka. (Kuva Laura Kotila/ Valtioneuvoston kanslia)

Myös ilmastonmuutos ja Itämeren suojelu nousivat tärkeiksi keskustelunaiheiksi Tukholmassa.

PÄÄMINISTERI Pääministeri Antti Rinne on tehnyt perinteisen vierailun Ruotsiin pääministerikautensa aluksi. Rinne tapasi Tukholmassa pääministeri Stefan Löfvenin. Pääministerit tuntevat toisensa 2000-luvulta saakka.

Keskusteluissa käsiteltiin muun muassa ajankohtaisia EU-asioita, kuten Suomen tulevaa EU-puheenjohtajuuskautta ja talouskehyksiä, sekä EU:n korkeita virkanimityksiä.

Pääministerit keskustelivat myös maahanmuuttokysymyksistä sekä Isis-leireillä olevista molempien maiden kansalaisista. Pääministerit korostivat etenkin lasten olojen parantamista myös leireillä.

– Tämä on kysymys, joka ei koske vain Suomea tai Ruotsia, vaan kaikkia Euroopan maita, sanoi Rinne.

Rinne kertoi hallitusohjelmansa sisällöstä, kuten liikennehankkeista ja oppivelvollisuuden pidentämisestä. Myös ilmastonmuutos ja Itämeren suojelu nousivat tärkeiksi keskustelunaiheiksi. Pääministerit korostivat, että maiden on tärkeää toimia ympäristönsuojelukysymyksissä yhdessä. Keskusteluissa nousi esiin myös ajatus erillisen Itämeri-konferenssin järjestämisestä.

– Itämeren suojelu on meille tärkeä asia ja Itämeren tilalla on suora vaikutus ihmisten arkeen. Siksi on tärkeää, että teemme aktiivista yhteistyötä maiden välillä, totesi Rinne.

Pääministerikautensa ensimmäisen ulkomaanvierailunsa Rinne teki jo 14. kesäkuuta Viroon, hän tapasi Tallinnassa pääministeri Juri Rataksen. Perinteisesti ensimmäinen vierailu suuntautuu Ruotsiin, mutta ajankohta ei sopinut ruotsalaisille.

Lue myös: Kultarannassa todettiin vanhan vastakkainasettelun muuttuneen – ”Demokraattisten vaalien tuloksia pidetään ongelmana”

Kommentoi Facebookissa