Pahoinpitely ja tappo Turun kaupungin vanhuspalveluyksikössä – epäilty asukas on siirretty pois

Suurin osa yksikön asukkaista on muistisairaita ja ikääntyneitä henkilöitä.

Suurin osa yksikön asukkaista on muistisairaita ja ikääntyneitä henkilöitä. (Kuvituskuva Fotolia)

Yksikössä oli tapahtumahetkellä töissä kaksi yöhoitajaa.

ESITUTKINTA Lounais-Suomen poliisi tutkii Turun kaupungin vanhuspalveluyksikössä myöhään tiistai-illalla tapahtunutta väkivallantekoa. Väkivallanteolla on kaksi uhria, joista toinen menehtyi saamiinsa vammoihin.

Kurjenmäkikoti 2:ssa tapahtuneessa väkivallanteossa kohteeksi joutui kaksi vanhuspalveluyksikön asukasta, joista toinen on menehtynyt. Toinen uhri sai sairaalahoitoa vaativia vammoja. Poliisi tutkii tässä vaiheessa asiaa tappona ja törkeänä pahoinpitelynä, mutta rikosnimikkeet voivat vielä muuttua tutkinnan edetessä.

Kurjenmäkikoti 2 on Turun kaupungin vanhuspalveluyksikkö ja se sijaitsee Kurjenmäen sairaala-alueella. Epäilty on todennäköisesti yksikön asukas, ja hänet on siirretty pois Kurjenmäkikodista.

– Olemme erittäin järkyttyneitä tapahtuneesta. Tapahtumien kulku on pääosin tiedossamme, mutta poliisitutkinnan myötä tilannekuva tarkentuu vielä. Järjestämme yksikön asukkaille ja heidän omaisilleen sekä yksikön henkilökunnalle välittömästi kriisiapua. Kontaktoimme parhaillaan asukkaiden omaisia asiasta. Pääsimme aloittamaan yhteydenotot vasta, kun saimme poliisilta siihen luvan, sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa Turun kaupungilta sanoo.

Kurjenmäkikoti 2:n yläkerrassa tilapäishoitoa järjestävässä yksikössä on 29 asukaspaikkaa, joista pitkäaikaishoidon asukkaita on 12 ja tilapäishoidon asiakkaita 17. Suurin osa yksikön asukkaista on muistisairaita ja ikääntyneitä henkilöitä. Yksikössä oli tapahtumahetkellä töissä asiakasmitoituksen mukaisesti kaksi yöhoitajaa.

Poliisi tekee laajan selvitystyön tapahtumista ja sen taustoista, esitutkinta on tällä hetkellä alkuvaiheessa

Lue myös: Hoitajamitoitusta ei saavuteta – lähi- ja sairaanhoitajien määrä ei ole noussut vanhusten hoidossa

Kommentoi Facebookissa