Päiväkodin pihalla räjähti omatekoinen pullopommi – poliisi pyytää havaintoja asiasta

Toinen lapsista sai sairaalahoitoa vaativia vammoja. (Kuvituskuva Fotolia)

Kaksi alle 10-vuotiasta lasta sai päällensä roiskeita niin sanotusta putkimiespommista.

VAMMANTUOTTAMUS Poliisi sai 29.10.2023 illalla kello 19 jälkeen hätäkeskukselta tehtävän Kouvolan Tornionmäkeen. Ilmoituksen mukaan kaksi alle 10-vuotiasta lasta olivat saaneet päällensä roiskeita itse tehdystä niin sanotusta putkimiespommista.

Tapahtumasta saadun selvityksen mukaan päiväkodin pihalle oli heitetty toistaiseksi tuntemattomien henkilöiden toimesta limonadipullosta tehty pullopommi. Päiväkodin pihalla leikkineet lapset olivat käsitelleet pulloa, jolloin se oli räjähtänyt heidän päälleen. Toinen lapsista sai sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Poliisi tutkii tapausta alustavasti rikosnimikkeillä vaaran aiheuttaminen sekä vammantuottamus. Nimikkeet saattavat muuttua vielä esitutkinnan edetessä.

Poliisi jatkaa tapahtumakulun sekä osallisten selvittelyä. Poliisille on ilmoitettu samana viikonloppuna myös yhdestä vastaavasta pullopommista lähialueella. Tämä pommi ei ole aiheuttanut vahinkoa eikä teolle ole tiedossa silminnäkijöitä tai epäiltyjä.

Poliisi pyytää 29.10.2023 tapahtuman silminnäkijöitä tai muuta tapahtuneesta tietäviä ottamaan yhteyttä poliisiin. Tapauksiin liittyvät havainnot pyydetään ilmoittamaan sähköpostitse osoitteeseen rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 050 447 9574.

Poliisi muistuttaa, että tällainen toiminta on paitsi lainvastaista niin se voi myös aiheuttaa vakavaa vaaraa toisten hengelle ja terveydelle. Vanhempia pyydetään keskustelemaan kotona nuorten kanssa asiasta ja etenkin toiminnan vaaroista.

Lue myös: Uhkaava tilanne linja-autossa – poliisi otti kiinni miehen, jolla oli deaktivoitu käsikranaatti

Kommentoi Facebookissa