Päiväkoti oli vaarassa palaa – ”Pelastuslaitos on saanut viime hetkellä estettyä tulipalon leviämisen”

Sytyttäjien toimet tallentuivat valvontakameran kuviin, mutta toinen tekijöistä jäi tuntemattomaksi.

Sytyttäjien toimet tallentuivat valvontakameran kuviin, mutta toinen tekijöistä jäi tuntemattomaksi. (Kuvituskuva Fotolia)

Tuhotyö tapahtui Tampereen Lielahdessa sijaitsevan päiväkodin pihassa.

TUHOTYÖ Tamperelaismiehelle on luettu syyte tuhotyöstä. Hän oli sytyttänyt päiväkodin viereen pysäköidyn auton palamaan. Syyttäjän mukaan erittäin huomattavan taloudellisen vahingon vaara oli lähellä.

Tuhotyö tapahtui Tampereen Lielahdessa sijaitsevan päiväkodin pihassa. Tuhotyöstä syytetty mies sytytti tuntemattomaksi jääneen henkilön kanssa päiväkodin seinän viereen parkkeeratun auton palamaan. Tekijät rikkoivat auton ikkunat ja lotrasivat auton sisään palavaa nestettä.

Auto tuhoutui täysin ja päiväkodin puurakenteiseen seinään aiheutui merkittäviä vaurioita.

– Pelastuslaitos on saanut viime hetkellä estettyä toimenpiteillään tulipalon leviämisen laajemmalti päiväkotirakennukseen, sanoo syyttäjä.

Sytyttäjien toimet tallentuivat valvontakameran kuviin. Toinen tekijöistä jäi kuitenkin tuntemattomaksi, joten häntä ei ole tavoitettu vastaamaan teostaan.

Tuhotyöstä syytetty mies sai myös syytteen huumausainerikoksesta. Syytteen mukaan hän on pitänyt hallussaan ja myynyt erilaisia huumausaineita kahden vuoden ajan. Miehen puhelimesta löytyi viestejä, jotka liittyivät huumausaineiden myymiseen.

Mies myöntää syyllistyneensä tuhotyöhön ja huumausainerikokseen. Syyttäjä vaatii hänelle ehdotonta vankeusrangaistusta.

Lue myös: Tuhotyö aamuyöllä – kerrostalon katutasossa sijaitsevan asunnon ikkunanpielet olivat tulessa

Kommentoi Facebookissa