Päivän sitaatti: ”Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen ovi avautuu”

Ei kannata jäädä surkuttelemaan menetettyjä mahdollisuuksia, sillä uusia on edessä kun vain osaa etsiä.

Ei kannata jäädä surkuttelemaan menetettyjä mahdollisuuksia, sillä uusia on edessä kun vain pystyy ne näkemään. (Kuva Fotolia)

Kun jokin asia päättyy lopullisesti, se vapauttaa myös kulkemaan uuteen suuntaan.

SITAATTI Ajatuksen tarkoitus on luoda uskoa siihen, että aina löytyy jokin mahdollisuus selviytyä toivottamaltakin tuntuvasta tilanteesta, vaikka alkuperäinen tavoite muuttuisi.

Lauseen isä on skotlantilainen keksijä ja tiedemies Alexander Graham Bell, joka tunnetaan parhaiten puhelimen tunnetuksi tekijänä. Itse asiassa Bell jatkoi päivän sitaattimme ajatusta vielä pidemmälle:

”Mutta usein jäämme tuijottamaan sitä sulkeutunutta ovea niin pitkään ja niin pettyneinä, että emme näe niitä ovia, jotka avautuivat meille.”

Bellin äiti sekä vaimo olivat kuuroja, ja 23-vuotiaana Kanadaan sekä sittemmin Yhdysvaltoihin muuttanut tiedemies tutki äänen fysiologiaa Bostonin yliopistossa. Hänen mekaanisen puheen koulunsa kuuluisin oppilas oli Helen Keller.

Kilpailu puhelimen patenttioikeuksista oli kiihkeä tiedemiesten välillä, Bell sai omalle keksinnölleen amerikkalaisen patentin vuonna 1876. Tammikuussa 1915 hän sai henkilökohtaisesti puhua ensimmäisen mantereen yli kantaneen puhelun New Yorkista San Franciscoon.

Kommentoi Facebookissa