Päivi Nerg hallintopolitiikan alivaltiosihteeriksi – viran edellinen hoitaja on tuleva oikeuskansleri

Päivi Nerg on tullut kansalaisille tutuksi kommentoidessaan televisiossa turvapaikka-asioita.

Päivi Nerg tuli kansalaisille tutuksi kommentoidessaan televisiossa turvapaikka-asioita. (Kuva STT Info)

Työtehtävät vaihtuvat maahanmuuttoasioista sote-uudistuksen toimeenpanoon.

MINISTERIÖT Valtioneuvosto on nimittänyt valtiovarainministeriön hallintopolitiikan alivaltiosihteerin virkaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri Päivi Nergin. Nerg aloittaa virassa 1. tammikuuta 2018. Määräaikainen nimitys kestää viisi vuotta. Virkaa siihen asti hoitava Tuomas Pöysti siirtyy oikeuskansleriksi.

Nerg on toiminut lokakuusta 2012 lukien sisäministeriön kansliapäällikkönä ja saanut kommentoida julkisuudessa usein maahanmuuttoon ja turvapaikanhakijoihin liittyviä asioita. Vuosina 2009–2012 Nerg toimi valtiovarainministeriön hallinto- ja kehitysjohtajana. Tätä ennen hän on työskennellyt Kuopion yliopistossa sekä tehnyt työuraa myös yritysmaailmassa.

Hallintopolitiikan alivaltiosihteeri kuuluu ministeriön ylimpään virkamiesjohtoon. Hänen tehtävänään on johtaa ja sovittaa yhteen valmistelua hallintopolitiikan koordinaatioalueella sekä johtaa koordinaatioalueen virastojen ja yhtiöiden strategista ohjausta.

Lähivuosina hallintopolitiikan alivaltiosihteerin tehtävissä painottuvat maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanon johtaminen, maakuntien resurssi- ja vaikuttavuusohjaus, julkisen hallinnon digitaalisuuden edistäminen, valtion henkilöstöjohtamisen kehittäminen sekä koko julkisen hallinnon toimintatapojen ja ohjauksen muutosten johtaminen uudessa toimintaympäristössä.

– On hienoa saada kantaa vastuuta maakunta- ja sote-uudistuksen etenemisestä ja sen toimeenpanosta. Toimeenpano ratkaisee uudistuksen onnistumisen, Nerg toteaa.

Nergin mukaan isot uudistukset ja koko julkisen hallinnon ja valtion hallinnon kehittäminen ovat erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa.

Virkaan tuli määräaikaan mennessä yhteensä kymmenen hakemusta. Valtioneuvosto päätti nimityksestä torstaina 23. marraskuuta.

Kommentoi Facebookissa