Pakettiauto ei aiheuttanut betoniauton kaatumista – kuljettaja oli noussut autosta soittaakseen hätäkeskukseen

Tutkintaa jatketaan liikenneturvallisuuden vaarantamisen ja betoniauton kuljettajan kuolinsyyn selvittämisen osalta. (Kuvituskuva Poliisi)

Poliisin tiedot ovat tarkentuneet koskien Petäjävedellä kuolemaan johtanutta onnettomuutta.

ONNETTOMUUS Sisä-Suomen poliisilaitos on tutkinut 24.1.2022 Petäjävedellä tapahtunutta kuolemaan johtanutta onnettomuutta. Betoniauto oli ollut tien reunassa ja kaatunut siitä ojaan.

Tyhjänä ollut pakettiauto oli valunut mäkeä alas ja törmännyt betoniautoon. Betoniauton kuljettaja oli löytynyt ojaan kaatuneen ajoneuvon alta menehtyneenä.

Asiassa suoritettujen kuulustelujen ja teknisen tutkinnan perusteella on vahvistunut se, että betoniauto ei ole kaatunut pakettiauton törmäyksestä, vaan pakettiauto on lähtenyt itsekseen liikkeelle sen jälkeen, kun sen kuljettaja on poistunut autosta soittaakseen hätäkeskukseen.

Tyhjänä liikkunut pakettiauto on törmännyt jo kaatuneena olleeseen betoniautoon. Asiaa tutkittiin alussa liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuoleman tuottamuksena. Kuolemantuottamuksesta ei epäillä ketään ja asian esitutkinta päätetään.

Tutkintaa jatketaan liikenneturvallisuuden vaarantamisen ja betoniauton kuljettajan kuolinsyyn selvittämisen osalta. Asiassa on pyydetty lausunto aluehallintoviranomaisilta.

Lue myös: Pakettiauto valui mäkeä alas ja törmäsi betoniautoon – kuljettaja menehtyi kaatuneen ajoneuvon alle

Kommentoi Facebookissa