Pakkanen hankaloittaa junaliikennettä – lähiliikenteessä supistuksia, kaukoliikenteessä myöhästymisiä

Pakkanen vaikuttaa muun muassa kaluston paineilmalaitteisiin, jotka tuovat haasteita esimerkiksi ovien toimintaan.

Pakkanen vaikuttaa muun muassa kaluston paineilmalaitteisiin, jotka tuovat haasteita esimerkiksi ovien toimintaan. (Kuva VR Group)

Tarkat lähtöajat ja mahdolliset muutokset kannattaa tarkistaa ennen lähtöä.

JUNALIIKENNE VR varautuu yhdessä HSL:n ja Finrailin kanssa hankaliin sääolosuhteisiin ja osa lähiliikenteen junavuoroista jätetään ajamatta tiistaina ja keskiviikkona 22.–23.1.2019. Kaukoliikenteen vuoroja ei peruta etukäteen, mutta matkustajien kannattaa varautua myöhästymisiin ja mahdollisiin peruuntumisiin.

Kova pakkanen ja pöllyävä lumi ovat hankaloittaneet junien kulkua. Pakkanen vaikuttaa muun muassa kaluston paineilmalaitteisiin, jotka tuovat haasteita esimerkiksi ovien toimintaan. Haastavat sääolosuhteet vaikuttavat myös ratainfraan, kuten vaihteiden kääntymiseen ja sähköjärjestelmiin. Tällä hetkellä muun muassa Keravalla ja Järvenpäässä on vaihdevikoja, joiden korjaus kestää pitkään.

Lisäksi Helsingin ratapihalla oli aamuruuhkan aikaan ratainfran häiriö, joka ruuhkautti sekä kauko- että lähiliikennettä. Vika saatiin korjattua aamupäivällä, mutta heijastusvaikutukset jatkuivat pidempään. Pääkaupunkiseudun lähiliikennettä ruuhkautti myös aamulla tapahtunut henkilövahinko.

VR on yhdessä HSL:n ja Finrailin kanssa päättänyt perua osan pääkaupunkiseudun lähiliikenteen tiistai-iltapäivän ja keskiviikkoaamun junavuoroista. Pidennetyllä vuorovälillä mahdollistetaan vaihteiden toiminta ja pyritään varmistamaan, että muu liikenne voitaisiin ajaa aikataulussa. Tarkat lähtöajat ja mahdolliset muutokset kannattaa tarkistaa Reittioppaasta ennen lähtöä.

Kaukoliikenteen junavuorot pyritään ajamaan normaalien aikataulujen mukaan. VR kehottaa matkustajia kuitenkin tarkistamaan junien aikataulut etukäteen, varautumaan lisämuutoksiin ja varaamaan malttia liikenteeseen.

Lue myös: Miten puista pudonneet lehdet voivat pysäyttää junaliikenteen? – Syyllisiä ovat olleet myös karhu ja merivesi

Kommentoi Facebookissa