PAM vieraili pääministeri Sipilän luona – uudet poliittiset lakot koskevat 50 000 työntekijää

PAM:n puheenjohtaja Ann Selin pitää tilannetta maan hallituksen aiheuttamana.

PAM:n puheenjohtaja Ann Selin pitää tilannetta maan hallituksen aiheuttamana. (Kuva PAM)

Palvelualojen ammattiliitto tiedottaa lakkokohteista ja ajankohdista myöhemmin.

TYÖTAISTELU Palvelualojen ammattiliitto PAM:n hallitus vieraili pääministeri Juha Sipilän luona Kesärannassa. Vierailulla PAM pyrki vaikuttamaan maan hallitukseen, ettei se edistäisi työntekijöiden irtisanomissuojan heikentämistä pienissä yrityksissä.

Puheenjohtaja Ann Selin pitää poikkeuksellisen kärjistynyttä tilannetta maan hallituksen aiheuttamana.

– Työllisyyden parantuminen on kaikkien etu, mutta nyt esitetty irtisanomissuojan heikentäminen alle 10 työntekijän yrityksissä ei työllisyyttä paranna, ainoastaan eriarvoistaa työntekijöitä ja yrityksiä, Selin sanoo.

PAM:n hallituksen tapaaminen pääministerin kanssa ei muuttanut tilannetta, vaikka olikin ammattiliiton mukaan hyödyllinen. Tapaaminen perustui pääministerin lupaukseen keskustella PAM:n hallituksen kanssa uudelleen, kun hän vieraili kilpailukykysopimusneuvottelujen yhteydessä vuonna 2016.

– Arvostamme sitä, että hän oli edelleen valmis keskustelemaan kanssamme sekä ajankohtaisesta tilanteesta että kilpailukykysopimuksen jälkeisistä hallituksen toimenpiteistä. Hyödyllisestä keskustelusta huolimatta luottamus maan hallituksen toimintaan on edelleen vähäinen, kertoo Selin.

PAM:n hallitus päättikin poliittisista lakoista, joiden piirissä olisi seuraavien viikkojen aikana lähes 50 000 työntekijää. Lakkokohteista ja ajankohdista tiedotetaan myöhemmin.

Parhaillaan on käynnissä vartiointialaa koskeva kolmen vuorokauden lakko. Kysymys ei siinä ole irtisanomislaista, vaan työehtosopimuksesta ei syntynyt sopua. Alalla on oltu sopimuksettomassa tilassa 1.5.2018 alkaen, kun edellinen työehtosopimuskausi päättyi 30.4.2018.

Lue myös: Vartiointialan lakko toteutuu – sovittelu päättyi ilman minkäänlaista sovintoesitystä

Kommentoi Facebookissa