Pankin ”turvallisuusjohtaja” lähetti viestin – yhdistyksen tililtä katosi huomattava summa rahaa

Pankit eivät koskaan lähetä sähköpostitse tai tekstiviestitse linkkiä, jolla pyytävät asiakkaitaan kirjautumaan sivuilleen.

Pankit eivät koskaan lähetä sähköpostitse tai tekstiviestitse linkkiä, jolla pyytävät asiakkaitaan kirjautumaan sivuilleen. (Kuva Fotolia)

Danske Bankin nimissä tehtiin törkeä maksuvälinepetos ja identiteettivarkaus.

RIKOS Suomalaisen yhdistyksen edustajaa lähestyttiin tekstiviestitse Danske Bankin turvallisuusjohtajan nimissä. Viestien lähettäjä vakuutteli yhdistyksen talousvastaavalle, että yhdistyksen tilin käyttäjätunnuksen ja salasanan turvallisuus olivat uhattuina.

Viestien lähettäjä tiesi yhdistyksen talousvastaavan kotiosoitteen ja syntymäajan. Hän väitti, että tarvitsi yhdistyksen avainlukulistan tietoja voidakseen ”tehdä tarvittavat toimenpiteet yhdistyksen käyttäjätunnuksen ja salasanan turvallisuuden palauttamiseksi”.

Yhdistyksen talousvastaava uskoi yhdistyksen käyttäjätunnuksen ja salasanan turvallisuuden olevan uhattuina. Hän kertoi viestien lähettäjälle avainlukulistan loppuosan. Tämän jälkeen yhdistyksen tililtä katosi huomattava määrä rahaa.

Poliisi muistuttaa, että mitkään tahot eivät lähesty asiakasta puhelimitse, sähköpostitse tai tekstiviestitse kyselläkseen asiakkaan henkilötietoja tai verkkopankkiin liittyviä tunnuksia, kuten käyttäjätunnuksia, salasanoja tai avainlukulistan numeroita.

Poliisi muistuttaa myös, että pankit eivät koskaan lähetä sähköpostitse tai tekstiviestitse linkkiä, jolla pyytävät asiakkaitaan kirjautumaan sivuilleen. Kenenkään ei kannata kirjautua ”pankin sivuille” sähköpostitse tai tekstiviestitse tulleen viestin kautta.

Tapaus tuli poliisin tietoon heinä- ja elokuun vaihteessa. Poliisi on nyt pidättänyt henkilön, jonka epäillään olleen mukana huijauksessa. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa törkeänä maksuvälinepetoksena ja identiteettivarkautena. Tutkinnan tässä vaiheessa tapauksesta ei ole enempää tiedotettavaa.

Kommentoi Facebookissa