Parikymppisten miesten epäillään kuolleen yllättäen myrkytykseen – tapauksissa yhdistäviä tekijöitä

Kuolemien epäillään johtuvan todennäköisesti huumausaineiden, alkoholin ja lääkkeiden yliannostuksesta tai niiden yhteisvaikutuksesta.

Kuolemien epäillään johtuvan todennäköisesti huumausaineiden, alkoholin ja lääkkeiden yliannostuksesta tai niiden yhteisvaikutuksesta. (Kuvituskuva AOP)

Turun seudulla todennäköisesti leviää poikkeuksellisen vaarallista lääke- tai huumausainetta.

MYRKYTYKSET Turussa on huhtikuun aikana menehtynyt yllättäen jo viisi noin 20-vuotiasta miestä. He ovat kuolleet yksityisasunnoissa eri ajankohtina eri puolilla Turkua. Kuolemien epäillään johtuvan todennäköisesti huumausaineiden, alkoholin ja lääkkeiden yliannostuksesta tai niiden yhteisvaikutuksesta.

Lounais-Suomen poliisin mukaan tapahtumien ei epäillä välittömästi liittyvän toisiinsa, mutta kaikissa kuolemantapauksissa on yhdistäviä tekijöitä.

– Useiden nuorten henkilöiden kuolemat näin lyhyellä aikavälillä antavat aihetta epäillä, että Turun seudulla leviää nyt nuorten keskuudessa poikkeuksellisen vaarallista lääke- tai huumausainetta, sanoo rikosylikomisario Jari Riiali Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Muun muassa A-klinikkasäätiö on äskettäin varoittanut katukaupassa myynnissä olevista rauhoittavista lääkkeistä, joita mahdollisesti on terästetty fentanyylillä. Fentanyyliä on tietojen mukaan lisätty alpratsolaami-valmisteisiin.

Ainakin Ksalol-nimisen katukaupassa myytävän alpratsolaamin epäillään kevään aikana aiheuttaneen kuolemia ja sairaalahoitojaksoja Suomessa. Alpratsolaami on Suomessa yleisesti käytetty bentsodiatsepiineihin kuuluva lääkeaine, mutta Ksalol-nimisenä valmisteena sitä ei ole Suomessa lääkemyynnissä.

– Katukaupassa myytäviä lääkkeitä ei tule käyttää, koska niiden sisältö ei vastaa pakkauksessa mainittua tuotesisältöä, Riiali muistuttaa.

Lue myös: Huumausaineiden käyttö on kasvanut merkittävästi 2000-luvulla – ”Nuorten kuolemat ovat lisääntyneet”

Kommentoi Facebookissa