Pariskunnan ampunut mies paljasti poliisille motiivin – ”Hän on kantanut kaunaa naista kohtaan”

Poliisi on suorittanut asiaan liittyen rekonstruktion, jossa epäilty rikos mallinnettiin uudelleen. (Kuvituskuva Poliisi)

Epäilty otti mukaansa ampuma-aseen ja patruunoita mennessään tapahtumapaikalle.

HENKIRIKOS Poliisi on jatkanut Savonlinnassa 18.1. tapahtuneen henkirikoksen tutkintaa. Asunnosta löytyi kaksi vainajaa, noin 70-vuotias nainen ja noin 60-vuotias mies.

Poliisi on suorittanut asiaan liittyen rekonstruktion, jossa epäilty rikos mallinnettiin uudelleen tapahtumapaikalla ja epäilty tekijä kuvaili tapahtumien etenemistä.

Poliisi on myös kuulustellut epäiltyä, noin 60-vuotiasta miestä lisää. Hän on kertonut matkustaneensa tekopäivänä omistamallaan henkilöautolla Kuopiosta Savonlinnaan. Lisäksi epäilty on kertonut ottaneensa mukaan ampuma-aseen ja patruunoita, ja menneensä tapahtumaosoitteeseen ampuma-aseella varustautuneena.

Epäilty kertoo aiheuttaneensa molempien uhrien kuoleman, mutta ei ota kantaa rikosnimikkeeseen. Epäilty on myös kertonut motiivin teolleen. Hän on kertonut poliisille kantaneensa kaunaa uhriksi joutuneen pariskunnan naista kohtaan, ja menneensä selvittämään tätä asiaa tekopäivänä.

Epäilty tekoväline on takavarikoitu epäillyn kiinnioton yhteydessä ja poliisi suorittaa tekovälineelle teknistä tutkintaa. Ase on luvanvarainen ja epäillyllä on ollut siihen hallussapitolupa.

Poliisi jatkaa näiden taustojen ja motiivin selvittämistä, mutta ei avaa asioita julkisuudessa enempää esitutkinnan turvaamiseksi.

Lue myös: Ampuja soitti itse hätäkeskukseen – mies ja nainen löytyivät kuolleena asunnosta

Kommentoi Facebookissa