Olli Jokisen Jukureilla ei kulje – kausi uhkaa päättyä aikaisin

NHL-legenda Olli Jokinen valmentaa SM-liigassa Mikkelin Jukureita. (Kuva Liiga)

Jukurit on voittanut viidestä viimeisestä ottelustaan vain yhden.

JÄÄKIEKKO Olli Jokisen valmentama Mikkelin Jukurit oli viime kauden sensaatio SM-liigassa, mutta tällä kaudella samanlaista sensaatiota ei ole enää nähty.

Jukurit on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden ja on valahtanut sijalle 11 sarjataulukossa. Tuoreimman tappion sille aiheutti perjantaina KalPa, joka murjoi Jukurit 6-3.

– Meiltä huono ensimmäinen erä, huono kolmas erä ja hyvä toinen erä, Jokinen aloitti.

– Jos pelaat tässä sarjassa 20 minuuttia hyvin, niin hyvin harvoin voitat. Neljä suorahyökkäysmaalia, joka on hyvin epätavallista meille. Tää ilta menee videoita katsoessa. Huominen peli tulee nopeasti. Valmennuksen pitää löytää keinot, että pystymme auttamaan noita pelaajia paremmin. Yritetään tehdä oma leiviskämme hyvin ja huomenna jatkuu, Jokinen suunnitteli.

Tampereella nähtiin perjantai-iltana upea näytelmä, kun Tappara ja Ilves kohtasivat paikallispelissä. Ilves oli ottelussa lopulta vahvempi ja vei paikallispelin nimiinsä 4-3-lukemin.

Nokia-areenan kiekkohuuma oli jälleen käsin kosketeltavissa. Paikallispeliä todisti paikan päältä loppuunmyyty areena ja tunnelma oli sen mukainen. Pientä huonoa sivumakua toi se, että Tappara oli kieltänyt Ilves-kannattajilta fanilippujen käytön, jota ilvesläiset protestoivat. Tapaus aiheutti raivoa myös sosiaalisessa mediassa.

Kärkijoukkue Lukko koki puolestaan yllättävän tappion. Se hävisi HPK:lle voittomaalikilpailun jälkeen 2-3-lukemin.

Lukko on hävinnyt nyt jo kolme ottelua putkeen, mutta johtaa edelleen sarjaa. HPK on sijalla 10.

Jyväskylässä JYP antoi tylyä kyytiä Vaasan Sportille ja voitti 4-0. Kanadalainen Reid Gardiner kuritti Sportia tehoilla 1+1 ja Sami Niku laukoi kaksi maalia.

JYP on sarjassa toiseksi viimeisenä. Sport on sen yläpuolella sijalla 13.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Vieraissa paremmin pärjäävä KooKoo pehmitti HIFK:n – ”Tosi tärkeät pisteet”

Kommentoi Facebookissa