Pariskunta kuuli joesta avunhuutoja – nuori nainen löytyi nyt hukkuneena

Voimakkaasti virtaavan Pielisjoen suulla sijaitsee Joensuun kaupunki.

Voimakkaasti virtaavan Pielisjoen suulla sijaitsee Joensuun kaupunki. (Kuva Fotolia)

Poliisi vahvistaa, että kyse on helmikuussa Ilosaaresta kadonneesta joensuulaisesta naishenkilöstä.

HUKKUMINEN Poliisi sai 8.5.2018 noin klo 12 hätäkeskukselta ilmoituksen Joensuun Suvantokadun alla Pielisjoessa kelluvasta ihmisruumiista. Paikalle menneet poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköt nostivat Suvantosillan ja Ylisoutajan sillan väliseltä alueelta naisen ruumiin.

Poliisi jatkoi vainajan henkilöllisyyden selvittämistä ja eilen varmistui, että kyse on helmikuussa Ilosaaresta kadonneesta naishenkilöstä.

Poliisi oli saanut perjantain 23.–24.2.2018 välisenä yönä klo 2:50 hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan Pielisjoessa oli ihminen veden varassa. Paikalle meni useita poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä. Paikalla selvisi, että ilmoittajana ollut pariskunta oli kuullut Pielisjoesta avunhuutoja.

Ilmoittajat olivat nähneet Pielisjoessa olevan ihmishahmon, joka eteni joen voimakkaan virran mukana. Ihminen oli huutanut apua itselleen. Ilmoittajat olivat yrittäneet ohjeistaa henkilöä tarttumaan jään reunaan, mutta pian tämän jälkeen vedessä ollut henkilö oli painunut Pielisjoen jään alle. Tämän jälkeen mitään ei ollut enää tehtävissä ihmishengen pelastamiseksi.

Poliisille selvisi, että Ilosaaresta idän ja rautatieaseman suuntaan Pielisjoelle menivät yhdet jäljet, jotka johtivat Pielisjoen sulaan osaan. Lisäksi selvisi, että joensuulainen nuori nainen oli ollut viettämässä iltaa Ilosaaressa sijaitsevassa ravintolassa. Hän oli poistunut ravintolasta yllättäen aamuyön aikana, eikä naisesta tämän jälkeen ollut tehty mitään havaintoja.

Poliisi on ollut asiasta yhteydessä naisen lähiomaisiin. Tapaukseen ei liity rikosta ja poliisi tutkii asiaa kuolemansyyn selvittämisenä.

Kommentoi Facebookissa