Patrik Laine yhä varjojen mailla – penkitettiin taas

Patrik Laine pelaa NHL:ssä Columbus Blue Jacketsin joukkueessa.

Patrik Laine pelaa NHL:ssä Columbus Blue Jacketsin joukkueessa. (Kuva AOP)

Patrik Laine on tehnyt viimeiseen 15 otteluun vain yhden maalin.

JÄÄKIEKKO NHL:ssä Columbus Blue Jacketsilla alkoi tärkeä vieraskiertue lauantaina. Se käynnistyi onnettomalla esityksellä.

Divisioonajumbo Detroit Red Wings kaatoi Jacketsin kotihallissaan maalein 3-1. Varsinkin avauserä oli vierailta kammottava. Detroit vei laukaukset kohti maalia 16-5 ja maalit 2-0.

– Miksi edes lähtisimme otteluun muulla kuin ammattimaisella asenteella? Ensimmäinen erä on mysteeri, Jackets-valmentaja John Tortorella töksäytti lehdistötilaisuudessa.

Tähtihyökkääjä Patrik Laineen teholama on yksi syy Columbuksen vaikeuksiin. Hän on tehnyt 15 viime otteluun ainoastaan yhden maalin.

Tortorella on reagoinut vahvasti Laineen otteisiin ja teki niin nytkin. Vaikka Jackets oli lopussa vain kahden maalin tappiolla, valmentaja istutti Lainetta ratkaisuhetket penkillä. Suomalainen ei käynyt kentällä viimeisen viiden minuutin aikana.

Laineen ongelmana on riittävän hyvän sentterin puute. Kun keskushyökkääjä ei kykene rakentamaan maalipaikkoja, karisee myös maalitykin itseluottamus.

Jos kulkee Laine varjojen mailla, viilettää Joonas Donskoi oivallisessa vireessä. Lauantaina hänen edustamalleen Colorado Avalanchelle tuli kotitappio, mutta Donskoi esiintyi vahvasti.

Vegas Golden Knights voitti Avsin maalein 3-2 jatkoajalla. Donskoi teki joukkueensa avausmaalin kauniilla laukauksella.

– Tiesimme, että Vegas on kova. Vaikeaa analysoida heti ottelun jälkeen, mutta tämä ei ollut parasta peliämme. Liikaa aikaa tuli vietettyä omassa päädyssä, Donskoi sanoi lehdistötilaisuudessa.

– En oikein tiedä, mikä ongelma oli. Emme ehkä pelanneet tarpeeksi fyysisesti. Kun vastustaja saa pyörityksen päälle, on jo liian myöhäistä. Pyöritykset pitää saada loppumaan saman tien.

Raahelaislähtöinen hyökkääjä Donskoi on ollut kaksi viime viikkoa loistava. Hän on tehnyt kahdeksaan viime otteluun 10 tehopistettä (6+4).

Useamman suomalaispelaajan edustaman Nashville Predatorsin nousukunto jatkuu. Lauantaina Preds voitti vieraissa Chicago Blackhawksin.

Ottelu päättyi Nashvillen 3-1-voittoon. Suomalaispelaajat Juuse Saros, Mikael Granlund ja Eeli Tolvanen olivat hyvin esillä.

Maalivahti Saros torjui 29 kertaa ja ansaitsi ottelun kakkostähden kunnian. Vahvasti siirtohuhuihin liitetty Granlund teki maalin. Hyökkääjä Eeli Tolvanen merkkautti syöttöpisteen Predsin avausmaaliin.

Hyvää kautta pelaava Chicago-maalivahti Kevin Lankinen joutui nyt poistumaan askista hävinneenä. Lankinen torjui 31 kertaa.

Nashvillelle voitto oli neljäs perättäinen. Chicago on voittanut seitsemästä viime ottelustaan vain kaksi.

Teksti Pasi Tuominen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Hurja tehovire – Mikko Rantanen lähestyy NHL:n maalipörssin kärkeä

Kommentoi Facebookissa