Pelicans lensi kesälomalle – Tappara ja TPS keikkuvat kuilun reunalla

Eero Kilpeläinen oli kotijoukkueen paras pelaaja, kun KalPa raivasi tiensä kiekkofinaaliin.

Eero Kilpeläinen oli kotijoukkueen paras pelaaja, kun KalPa raivasi tiensä kiekkofinaaliin. (Kuva AOP)

Runkosarjan kaksi kärkijoukkuetta ovat tappion päässä putoamisesta mestaruustaistosta.

JÄÄKIEKKO Kuopion KalPa on ensimmäinen kiekkoliigan joukkue, joka selvitti tiensä puolivälieristä neljän parhaan joukkoon. Jos aikaisemmat ottelut Pelicanseja vastaan olivat vielä tasaisia, repesivät numerot kun lahtelaiset olivat selkä seinää vasten.

Jo avauserässä kuopiolaisista maalasivat Jesse Mankinen, Jaakko Rissanen ja Jyrki Junnila, jolloin Kalpa oli hetkessä kolmen maalin karkumatkalla. Toisessa erässä Rissanen maalasi uudelleen ja Matias Myttynen sekä Tommi Jokinen kerran, kolmannessa erässä enää pelailtiin 6-0 päättyneessä ottelussa.

Pelicans lensi kesälomalle ja kuopiolaisten vastustaja selviää muiden otteluparien ratkettua.

Helsingin IFK tuntui jäävän jyrän alle Turussa, kun runkosarjan kakkonen TPS otti heti avauserässä kahden maalin johdon. Helsinkiläiset kuitenkin tasasivat tilit toisessa erässä, ja kolmanteen lähdettiin 2–2-numeroissa.

Punapaidat siirtyivät johtoon Joonas Raskin toimesta ja Juuso Puustinen lisäsi eroa. Loppunumerot 2–5 teki tyhjään maaliin Roope Hintz. Puolivälieräsarja on perjantaina katkolla HIFK:lle.

Suurin playoffsien yllätys on tulossa Tampereella, jossa hallitseva mestari Tappara sai vastaansa Ilveksen. Mukavista paikallispeleistä on kehkeytymässä kirvesrinnoille painajainen, sillä altavastaajana ottelusarjaan lähtenyt Ilves ei ole myynyt nahkaansa halvalla.

Avauserässä Marcus Fagerudd vei Ilveksen johtoon jo toisella peliminuutilla, Ville Meskanen lisäsi lukemia kun Tapparan maalivahti Dominik Hrachovina seikkaili maalin takana. Veli-Matti Savinainen kuitenkin kavensi ja kun Sebastian Repo tasoitti ylivoimalla kolmannessa erässä, kaikki oli jälleen auki.

Ilves päätti siirtää ottelusarjan katkaisumahdollisuuden itselleen Aleksi Mustosen ja Tapio Laakson maaleilla loppulukemin 2–4, joten Tampereella ollaan perjantaina yllättävän tilanteen edessä.

Jyväskylässä käytiin todellinen trilleri, vaikka kotijoukkue JYP siirtyi 1–0-johtiin Antti Suomelan maalilla jo ensimmäisessä erässä. HPK käytti haastoaan ja kun osuma videotarkastettiin, hyväksymisen seurauksena hämeenlinnalaiset menettivät aikalisänsä.

Eero Somervuori tasoitti lukemat ylivoimalla, ja Henrik Forsberg siirsi HPK:n johtoon vain kolme minuuttia ennen peliajan päättymistä. Ajassa 58.53 JYP ja Antti Suomela kuitenkin osuivat joukkueen pelatessa ilman maalivahtia, joten Jyväskylässä mentiin jatkoajalle lukemissa 2–2.

Kun jatkoaikaa oli kulunut 14.05 päästi Mikko Kuukka kotikatsomon piinasta ja ottelusarja on jyväskyläläisille voitoin 3–2.

Kommentoi Facebookissa