Perussuomalaisilta odotettu valinta – Laura Huhtasaari puolueen presidenttiehdokas

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on kritisoinut kovin sanoin myös tasavallan presidenttiä.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on kritisoinut kovin sanoin myös tasavallan presidenttiä. (Kuva AOP)

Porilainen kansanedustaja tunnetaan tiukan maahanmuuttokriittisenä sekä kreationistina.

PRESIDENTINVAALIT Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi tänään tiedotustilaisuudessa, että puoluehallitus esittää yksimielisesti presidenttiehdokkaaksi Laura Huhtasaarta. Lopullisesti asian päättää myöhemmin kokoontuva puoluevaltuusto.

Valinta ei ollut yllätys sen jälkeen, kun useat puolueen johtohenkilöistä julkisesti olivat todenneet puolueen varapuheenjohtajan Laura Huhtasaaren olevan sopivin ehdokas. Presidenttiehdokkuudesta kieltäytyneellä puheenjohtaja Jussi Halla-aholla olisi toki ollut parhaat mahdollisuudet äänten keräämiseksi.

Porilainen entinen opettaja Laura Huhtasaari valittiin eduskuntaan suurella äänisaaliilla vuonna 2015. Huhtasaari tunnettaan tiukan maahanmuuttokriittisenä, huomiota on herättänyt myös hänen kreationistisuutensa eli hän ei usko ihmiskunnan evoluutioon vaan luomistapahtumaan.

Huhtasaari on aikaisemmin kritisoinut muun muassa presidentti Sauli Niinistöä, jonka on koettu estäneen mielipiteellään puoluejohtonsa vaihtaneiden perussuomalaisten jatkon hallituksessa. Tänään Huhtasaari jatkoi Niinistön arvostelua, mutta osansa sai myös EU.

– En halua Eurooppaan yhtä valtiota, joka johtaa harvainvaltaan. Haluan itsenäisten kansallisvaltioiden yhteistyötä. Norja, Sveitsi ja Islanti toimivat viisaasti, kun eivät liittyneet EU:hun. Koska, jos ne olisivat aiemmin liittyneet ja nyt haluaisivat erota, EU yrittäisi kostaa keinolla, jos toisellakin.

Presidentti Sauli Niinistöllä ei kuitenkaan tunnu tällä hetkellä olevan varteenotettavaa ykköshaastajaa. Keskustan ehdokas on Matti Vanhanen, vihreiden Pekka Haavisto ja vasemmistoliiton Merja Kyllönen. RKP valitsi presidenttiehdokkaakseen Nils Torvaldsin. Kristillisdemokraateista odotetaan vaaleihin lähtevän Sari Essayah. SDP:llä on kolme ehdokasta, kansanedustajat Tuula Haatainen, Maarit Feldt-Ranta sekä Sirpa Paatero.

Kommentoi Facebookissa