Peugeot 508 uudistuu tyylikkäästi ensi vuonna

Uuden mallin muotoilu saa vaikutteita Genevessä esitellystä Instinct-nimisestä konseptiautosta.

Uuden mallin muotoilu saa vaikutteita Genevessä esitellystä Instinct-nimisestä konseptiautosta. (Kuva Peugeot)

Tyyli saa vaikutteita juuri esitellystä Instinct-konseptista.

AUTOT Ylemmän keskiluokan, eli ns. D-segmentin sedanien myynti on ollut viime vuosina pahassa laskusuunnassa. Tämä johtuu katumaasturien jatkuvasti kasvavasta suosiosta ja premium-merkkien tarjonnan laajenemisesta myös alempiin hintaluokkiin.

Citroën C5:n, Peugeot 508:n ja kumppanien menekki on siis ollut alavireistä, mutta ranskalaiset eivät ole luopumassa kokonaan tästä autoluokasta. Peugeotin edustajat kertoivat brittiläiselle Auto Expressille Geneven autonäyttelyssä, että kuutisen vuotta markkinoilla ollut 508 saa seuraajan pikapuoliin. Auto esitellään vielä tämän vuoden lopulla, ja myynti starttaa ensi vuoden alkupuolen aikana.

Uuden 508:n on tarkoitus haastaa monenlaisia kilpailijoita BMW 3-sarjasta Opel Insignia Grand Sportiin ja VW Arteoniin. Peugeotin uutuudessa painotetaan entistä enemmän tyyliä, ja muotoilu saa vaikutteita Genevessä esitellystä Instinct-nimisestä konseptiautosta. Tämä tarkoittaa mm. etupuskuriin asti ulottuvia pystysuuntaisia ledipäiväajovaloja ja entistä loivempaa kattolinjaa.

Instinctin tyylikkyyden korostaminen tarkoittaa myös heikentynyttä käytännöllisyyttä.
Instinctin tyylikkyyden korostaminen tarkoittaa myös heikentynyttä käytännöllisyyttä. (Kuva Peugeot)

Instinct on pienempi kuin tuleva 508, mutta samoja muotoilukikkoja voidaan skaalata pykälää tai paria suuremmiksi. Tyylikkyyden korostaminen tarkoittaa myös heikentynyttä käytännöllisyyttä, mutta Peugeot on valmis ottamaan tämän riskin.

Merkki haluaa muutenkin asemoida itsensä mainstream-brändien kärkeen, mutta kuitenkin premium-tason alapuolelle. PSA-konsernin DS:n on nimittäin tarkoitus kilpailla premium-luokassa, mutta ainakin tähän asti tulokset ovat olleet varsin laihoja.

Uusi 508 tehdään PSA:n tuoreelle EMP2-perusrakenteelle, mikä mahdollistaa myös bensahybridiversion kehittämisen. Sitä kaivataankin, koska dieselautojen myynti on kutistumassa tässäkin luokassa jatkuvasti kiristyvien päästömääräysten vuoksi. Sisustassa nähdään puolestaan päivitetty versio pienellä ratilla varustetusta i-Cockpit-kojelaudasta.

Jos potentiaaliset ostajat haluaisivat kuitenkin mieluummin crossoverin, Peugeotilla on tarjolla tila-autohenkinen 5008. Sisarmerkki Citroën ei sen sijaan panosta vastaavaan tuplastrategiaan, vaan Sitikka kuoppaa ainakin Euroopan markkinoilla C5-sedanin. Sen korvaajaksi tarjotaan C5 Aircross -nimistä crossoveria, joka esitellään vielä tämän vuoden aikana.

Kommentoi Facebookissa