Philadelphia Eagles voitti historiansa ensimmäisen Super Bowlin – kakkospelinrakentaja nousi sankariksi

Super Bowlin arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu pelinrakentaja Nick Foles tyttärensä Lily James Foles sylissään.

Super Bowlin arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu pelinrakentaja Nick Foles tyttärensä Lily James Foles sylissään. (Kuva AOP)

New England Patriotsin kokenut Tom Brady ei saavuttanut kuudetta mestaruuttaan.

AMERIKKALAINEN JALKAPALLO Yhdysvalloissa oteltiin yöllä amerikkalaisen jalkapalloilun NFL:n mestaruudesta. Ammattilaisliigan loppuottelu on mammuttimainen tapahtuma, jossa joukkueiden lisäksi lähes yhtä paljon huomiota kerää puoliaikashow. Tänä vuonna kansallislaulun lauloi Pink ja showsta vastasi Justin Timberlake.

Itse ottelu oli jännittävä urheiluspektaakkeli, jossa nähtiin dramaattisia hetkiä. Etukäteen odotettiin New England Patriotsin 40-vuotiaan pelinrakentajan, viisinkertaisen Super Bowl -voittaja Tom Bradyn johdattavan jälleen joukkueensa voittoon, mutta toisin kävi.

Philadelphia Eaglesin kakkospelinrakentaja Nick Foles joutui kauden aikana astumaan esiin, kun pelipaikkaa hallussaan pitänyt Carson Wentz loukkaantui. Foles, 29, piti päänsä kylmänä ja heitti loppuottelussa 373 jaardia, joihin sisältyi kolme kuuden pisteen arvoista touchdownia.

Kaiken lisäksi Foles teki yhden touchdownin kiinniottamalla itse pallon. Super Bowlin historiassa ei kukaan aikaisemmin ole sekä heittänyt että vastaanottanut touchdownia samassa ottelussa.

Ottelun loppuhetkillä nähtiin pelin lopullinen ratkaisu. Pari minuuttia ennen loppua TE Zach Ertz otti kiinni Folesin heiton ja syöksyi maalialueelle. Patriotsin saadessa hyökkäysvuoron Tom Brady puolestaan säkitettiin puolustajien toimesta, ja pallo iskettiin hänen käsistään. Loppunumerot 41–33 Eagles viimeisteli potkumaalilla.

Super Bowl -voitto oli Philadelphia Eaglesille seurahistorian ensimmäinen, joukkue on aikaisemmin hävinnyt loppuottelun vuosina 1981 ja 2005. Nick Foles valittiin Super Bowlin arvokkaimmaksi pelaajaksi. Eagles on voittanut NFL:n mestaruuden vuosina 1948, 1949 ja 1960, mutta Super Bowleja on pelattu vasta vuodesta 1966 alkaen NFL:n ja AFL:n yhdistyttyä.

Kommentoi Facebookissa