Pienlentokone teki pakkolaskun – lentäjänä ja matkustajana olleet naiset loukkaantuivat lievästi

Pakkolaskun tehnyt pienlentokone oli tyypiltään Cessna 150.

Pakkolaskun tehnyt pienlentokone oli tyypiltään Cessna 150. (Kuvituskuva Public domain)

Pienlentokone oli yrittänyt ilmeisesti laskeutua pellolle, mutta putosi metsikköön.

ONNETTOMUUS Poliisi ja pelastuslaitos tiedottavat pienkoneen tehneen pakkolaskun eilen illalla Oriveden Västilässä. Kone oli tyyppiä Cessna 150 ja se oli noussut ilmaan Hallin lentoasemalta Jämsästä.

Pienlentokone oli yrittänyt ilmeisesti laskeutua pellolle, mutta koneen siivet ja pyrstö olivat osuneet viereisen metsikön puustoon. Poliisi ja pelastuslaitos saapuivat paikalle lähellä asuneen asukkaan hälyttämänä. Koneen lentäjä ja matkustaja, kaksi keski-ikäistä naista, loukkaantuivat lievästi.

Poliisin tutkimuksissa on selvinnyt, että koneessa ei ollut teknistä vikaa, vaan onnettomuus on aiheutunut lentäjän inhimillisestä virheestä lennon aikana. Lentäjä oli eksynyt reitiltään ja illan hämärtyessä hän oli arvioinut, että ei pääse palaamaan lentokentälle. Tämän vuoksi hän oli tehnyt ratkaisun laskeutumisesta pellolle.

Laskeutuminen ei kuitenkaan onnistunut suunnitellusti, vaan kone oli osunut puiden latvoihin ja putosi sen jälkeen maahan. Kone vaurioitui tuntuvasti. Kyseessä ei ollut opetuslento. Lentäjällä on vaaditut luvat ja koulutukset asianmukaisesti suoritettuna.

  • EDIT 14.20: Lisätty poliisin tutkimustieto

Lue myös: Pienlentokone putosi pakkolaskussa pellolle – lentäjä menehtyi onnettomuudessa

Kommentoi Facebookissa