Piispa Mari Leppänen valitsee kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajan – lautakunnat ja valitsijat nimetty

Piispa Mari Leppänen valitsee kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajan. (Kuva Jani Laukkanen/ Kirkon kuvapankki)

Tietokirjallisuuden valinnan tekee ylilääkäri Hanna Nohynek ja lastenkirjallisuuden näyttelijä Ernest Lawson.

FINLANDIA Suomen Kirjasäätiö on nimennyt vuoden 2022 Finlandia-palkintojen lautakunnat sekä valitsijat. Kirjallisuuden Finlandia-palkintoja jaetaan jälleen kolme, joista jokainen on arvoltaan 30 000 euroa.

– Kirjallisuuden merkitys korostuu nyt erityisellä tavalla sodan, kriisien ja levottomuuden leimaamassa ajassamme. Kirjallisuus ruokkii mielen voimavaroja ja lisää ymmärrystämme ihmisyydestä ja maailmasta. Suomen Kirjasäätiö haluaa siksi edistää kaikkien suomalaisten kiinnostusta lukemiseen, sanoo Suomen Kirjasäätiön puheenjohtaja Minna Castrén.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajasta päättää tänä vuonna ylilääkäri Hanna Nohynek. Enintään kuusi ansiokasta yleistajuista tietokirjaa palkintoehdokkaiksi valitsevaan palkintolautakuntaan on nimetty puheenjohtajaksi viestintäyrittäjä Suna Vuori ja jäseniksi toimittaja Petter Lindberg sekä viestintäalan yrittäjä Riitta Pollari.

Näyttelijä, juontaja, luokanopettaja Ernest Lawson valitsee lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajan. Ehdokaskirjat valitsevaan lautakuntaan on nimetty puheenjohtajaksi FT, yliopistonlehtori Sirke Happonen ja jäseniksi suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja Mari Uusitalo sekä opiskelija, Pikku-Finlandia-voittaja Pyry Vaismaa.

Piispa Mari Leppänen valitsee ensi marraskuussa jaettavan kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittajan. Valintalautakunnan puheenjohtajana toimii FT, kirjallisuudentutkija Veli-Matti Pynttäri ja jäseninä vastaava päätoimittaja Sanna Keskinen sekä tuottaja Anu-Elina Lehti.

Tietokirjallisuuden, lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat selviävät marraskuun alussa pidettävissä tilaisuuksissa ja voittajat julkistetaan palkintojen jakotilaisuudessa 30.11.2022.

Lue myös: Taiteilijaeläke 63 taiteilijalle – mukana muun muassa Rosa Liksom, Sakari Kuosmanen ja Kaisa Rastimo

Kommentoi Facebookissa