Olympiasankari Hannes Björninen nyt sankarina SM-liigassa

Hannes Björnisen maali ratkaisi Leijonille olympiakullan Pekingissä. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Leijonien olympiakullan sinetöinyt Hannes Björninen teki Pelicansille keskiviikkona tärkeitä maaleja.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin isoista asioista keskiviikkona pudotuspelipaikkataiston käydessä kuumana. Lahden Pelicans otti todella arvokkaan voiton, kun se kaatoi Oulun Kärpät jatkoajalla 3-2.

Ottelun loppu oli hyvin dramaattinen. Pelicans otti maalivahdin pois ja lopulta se tuotti myös tulosta.

Leijonille Pekingissä olympiakullan ratkaissut Hannes Björninen survoi maalin edestä tasoituksen, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää vain kaksi sekuntia.

Jatkoajallakin Björninen nousi sankariksi. Hän upotti Pelicansin voittomaalin rangaistuslaukauksesta.

Jokereista Pelicansiin viime viikolla siirtynyt Björninen oli ottelun ehdoton ykköshahmo, mutta myös 400. ottelunsa SM-liigassa pelannut Teemu Eronen pelasi hienon ottelun. Eronen syötti kaksi maalia.

Voitto oli Pelicansille äärimmäisen arvokas, sillä se taistelee vielä pudotuspelipaikasta. Kärpille tappio oli merkittävä. Oululaiset voivat vielä pullahtaa ulos pudotuspeleistä.

Illan rumimmat lukemat nähtiin Kouvolassa, missä KooKoo murjoi HPK:n 6-1.

– Tylyt lukemat. Tulimme hyvin peliin. Ensimmäinen kymppi pelattiin jäähyyn asti tosi hyvin ja loimme paikkoja. Tietysti sitten harmittavasti kolahti siinä alivoimalla, mutta kaiken kaikkiaan ensimmäinen erä oli meiltä hyvää pelaamista viidellä viittä vastaan ja luotiin iso määrä paikkoja. 2-0 ei ihan siinä kuvannut pelin kulkua, HPK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen kertasi.

HPK tuli vielä toisessa erässä mukaan peliin ja taisteli myös päätöserässä, mutta KooKoo oli terävämpi.

– Toisen erän alkuun kavennus ja KooKoo kuittasi nopeasti. Sitten meillä meni vähän pakottamiseksi. Vähän sellainen kiire ja puskeminen tuli siihen päälle. Kolmanteen lähdettäessä oli usko vielä pinnassa, mutta siinä jäi aika nopeasti takamiehet auki ja peli ohi, Pikkarainen harmitteli.

KooKoolle voitto oli hyvin arvokas, sillä se taistelee paikasta pudotuspeleihin. HPK on tappiostaan huolimatta kiinni kotiedussa.

Tampereella Ilves voitti SaiPan 5-4. Ilves johti ottelua jo 5-1, mutta SaiPa sai aikaiseksi hienon kirin, joskaan se ei pisteisiin riittänyt.

SaiPan kausi on päättymässä runkosarjaan. Ilves taistelee runkosarjan voitosta.

Myös TPS saavutti arvokkaan voiton. Se kaatoi vaivoin JYPin 4-3-lukemin voittomaalikilpailun jälkeen.

TPS taistelee vielä suorasta pudotuspelipaikasta. JYPin kausi on päättymässä runkosarjaan.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Ilves sarjakärjessä – Lukko-fanin törkypalaute puhutti

Kommentoi Facebookissa